BELGIJA

Princesa Elisabeth je iz pravega testa za vladarico

Objavljeno 02. december 2019 16.30 | Posodobljeno 02. december 2019 16.30 | Piše: B. K. P.

Bodoča belgijska kraljica je postala polnoletna. Pisala je pisma zahvale.

Mama in oče in sorojenci so na princeso zelo ponosni. FOTO: Guliver/getty Images
Čeprav je belgijska princesa in bodoča kraljica Elisabeth stara komaj 18 let, je že dokazala, da je iz pravega testa za vladarico. Mladenka je ob nedavnem rojstnem dnevu prejela ogromno voščil in se za vsa tudi zahvalila. Tisti, ki so ji zaželeli vse dobro ob polnoletnosti, so prejeli elegantno zahvalo s kar dvema njenima fotografijama, v nizozemščini, francoščini in nemščini ter Elisabethinim lastnoročnim podpisom.
image
Princesa se je vsakemu posebej zahvalila za rojstnodnevna voščila. FOTO: Instagram

Na prvi strani je v temno rožnati barvi natisnjena začetnica princesinega imena, nad njo pa krona. Svojo je na družabnem omrežju s sledilci delila ena od oboževalk princese Elisabeth, ki je bila nad elegantno in izjemno pozorno zahvalo več kot navdušena. »Iz srca hvala za vaše tople želje ob mojem 18. rojstnem dnevu,« je zapisala najstnica, ki trenutno obiskuje mednarodni kolidž v Veliki Britaniji.
Dva mlajša brata in sestra
Princesa Elisabeth ima še tri mlajše sorojence, dva brata in sestro. Leta 2003 je dobila prvega brata, princa Gabriela, ki je zelo aktiven mladenič. Igra klavir, nogomet in tenis, ukvarja se tudi s plavanjem, jadranjem, smučanjem, kolesarjenjem in hokejem. Štiri leta mlajši od Elisabeth je princ Emmanuel, ki ga je doletela disleksija, zato so ga starši morali izpisati iz bruseljskega kolidža, ki ga obiskujejo ali so ga obiskovali njegovi sorojenci, ter ga vpisati v šolo za normalno inteligentne otroke in tiste z disleksijo. Najmlajša od kraljevih otrok je princesa Eleonore, ki bo aprila dopolnila 12 let. Menda rada bere in igra violino, veseli jo tudi risanje, kot njen starejši brat pa tudi ona uživa v kolesarjenju, plavanju, smučanju in jadranju.


Princesa Elisabeth je najstarejša hči belgijskega kralja Philippeja in kraljice Mathilde, ki sta v raznih intervjujih že večkrat povedala, kako ponosna sta na svojo hčer, ki je odrasla v pravo lepotico. Že od začetka so jo vzgajali kot bodočo kraljico, poleg najboljše formalne izobrazbe se je namreč morala naučiti tudi pravilnega vedenja, komuniciranja z javnostjo, javnega nastopanja in drugih reči, ki jih kraljevi morajo obvladati.
Tisti, ki so ji pisali, so prejeli elegantno zahvalo s kar dvema njenima fotografijama.


Da je odlična učenka, pa je dokazala na praznovanju 18. rojstnega dneva, ki je bil veličasten državni dogodek, na katerega so bili povabljeni mnogi veljaki iz domovine in drugih dežel. Princesa je stopila na govorniški oder in zbrane nagovorila, njen govor pa je požel bučen aplavz. Kraljica Mathilde si ni mogla kaj, da ne bi od ganjenosti in ponosa potočila tudi nekaj solz, kralj Philippe pa je hčerki ob polnoletnosti podelil križec Leopoldovega reda, najstarejšega viteškega reda v Belgiji. 
Deli s prijatelji