NARAŠČAJ

Princesa Beatrice rodila 12. pravnukinjo britanske kraljice Elizabete II.

Odvetniki medtem lovijo Beatricinega očeta.
Fotografija: Princesa Eugenie je letos prvič postala mama. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Princesa Eugenie je letos prvič postala mama. FOTO: Instagram

Včeraj so iz Buckinghamske palače sporočili, da je princesa Beatrice, vnukinja kraljice Elizabete II., v soboto rodila zdravo hčer, kako je deklici ime, za zdaj ostaja skrivnost.
Beatrice in Edoardo Mapelli Mozzi sta se poročila lani, v soboto sta dobila prvega skupnega otroka. FOTO: Instagram
Beatrice in Edoardo Mapelli Mozzi sta se poročila lani, v soboto sta dobila prvega skupnega otroka. FOTO: Instagram

»Njena visokost princesa Beatrice in gospod Edoardo Mapelli Mozzi z velikim navdušenjem oznanjata, da je v soboto, 18. septembra, ob 23.42 na svet varno prišla njuna hči. Ob rojstvu je tehtala 3,2 kilograma. Novico so že izvedeli otrokovi stari starši in prastari starši, vsi so presrečni. Družina bi se ob tem rada zahvalila zaposlenim v londonski bolnišnici, kjer so opravili čudovito delo,« se je glasilo uradno obvestilo o prihodu novega člana britanske kraljeve družine.

Deklica je sicer enajsta v vrsti za britanski prestol in že 12. pravnukinja kraljice Elizabete II. Samo letos je kraljica prababica postala štirikrat. Novih družinskih članov so se že razveselili Beatricina sestra princesa Eugenie, ki je povila svojega prvega otroka sina Augusta, sina sta dobila Zara in Mike Tindall, hčer pa Beatricin bratranec princ Harry.
 

Andrew se skriva pred odvetniki


A čeprav je novica o rojstvu kraljeve močno razveselila, pa ne more povsem odgnati temnih oblakov, ki so se nadnje zgrnili zaradi Beatricinega očeta princa Andrewa, ki se je že pred enim mesecem zavlekel v kraljičin škotski dvorec, da bi se izognil vročitvi poziva na sodišče, kjer si ga želi videti Virginia Roberts Guiffre, ena od žrtev pedofila Jeffreyja Epsteina, ki zaradi spolnega napada zdaj toži tudi kraljičinega sina.


Ameriški odvetniki Andrewa že od avgusta zaman iščejo, saj morajo po zakonih, ki so skupni tako ZDA kot Veliki Britaniji, pred začetkom sojenja, če tožnik zahteva odškodnino, obtoženega seznaniti z očitki proti njemu, torej mu vročiti obtožnico. Namesto obtoženega lahko papirje prevzame tudi njegov odvetnik, v vsakem primeru pa se mora sodnik najprej prepričati, da oseba ve, česa jo obtožujejo.

Newyorški sodnik Lewis Kaplan, ki bo v zadevi odločal, zato dokumentov z obtožbami ne bo niti pogledal, preden se o njih ne poduči Andrew in se nanje v določenem času ne odzove. Odvetnik Robertsove je tako že prejšnji mesec odpotoval v Windsor in dva dni zaman čakal Andrewa ali katerega od njegovih zagovornikov, nihče, niti tamkajšnji varnostniki, niso vedeli, kje bi kdor koli lahko bil. Tudi elektronska pisma so ostala neodgovorjena oziroma so odvetniki nanje dobili avtomatski odgovor, ki jih je obvestil zgolj o tem, da je elektronska pošta dosegla naslovnika.


Zdaj jim preostane le še, da Andrewa počakajo pred londonsko bolnišnico, kjer je rodila Beatrice, v upanju, da se princ ne bo mogel upreti skušnjavi, da bi čim prej videl svojega drugega vnuka. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas