UŽITKI

Princ William je razkril svoje prehranjevalne navade

Namesto kave si ob zajtrku privošči angleški čaj z mlekom, zvečer pa kozarec rdečega vina.
Fotografija: William je med obiskom Cornwala razkril svoje prehranjevalne navade. FOTO: Hugh Hastings/Reuters
Odpri galerijo
William je med obiskom Cornwala razkril svoje prehranjevalne navade. FOTO: Hugh Hastings/Reuters

Princ William, ki je po smrti kraljice Elizabete II. poleg naziva valižanski princ od očeta prevzel tudi naziv vojvoda Cornwalski, je pred dnevi obiskal to obmorsko grofijo. V lokalnem sadovnjaku in rastlinjaku se je med drugim srečal z nutricionistko in ji zaupal, kaj običajno zaužije v enem dnevu. Monique Hayland je pozneje priznala, da je prinčeva izbira precej dobra, čeprav bi se lahko odrekel kakšnemu piškotu ali kosu torte več.

Na uradnih dogodkih Kate nazdravi, sicer pa alkohol pije redko. FOTO: Jane Barlow/Reuters
Na uradnih dogodkih Kate nazdravi, sicer pa alkohol pije redko. FOTO: Jane Barlow/Reuters

William denimo zajtrkuje dve jajci, včasih vmešani, včasih pečeni na oko ali kuhani na mehko, zraven pa kos polnozrnatega toasta z maslom. Ker kave ne pije, si privošči še skodelico angleškega čaja z mlekom in kozarec jabolčnega soka. Kosilo poje na hitro in z njim niti sam večinoma ni zadovoljen, običajno je to zgolj kakšen sendvič, pogosto v bližnji trgovini kupi že narejenega. Zgodnja večerja je bistveno bolj zdrava in kakovostna, pogosto jo menda pripravi kar njegova žena Kate, ki zelo pazi na prehrano.

Williama pozno popoldne čaka kos ribe ali piščanca z zelenjavo. Najbolj kritičen pa je vmesni čas, je priznal 40-letni bodoči britanski kralj. Ker sendvič pač ne zadošča za vse ure med kosilom in večerjo, si takrat lakoto pogosto lajša z raznimi sladkimi priboljški, večinoma so to čokoladni in drugi piškoti, tortice, rjavčki, tu in tam tudi kakšna banana. Po napornem dnevu se oče treh otrok rad sprosti s kozarcem rdečega vina, je še dodal. Občasno se mu ob večerni pijači, potem ko otroci zaspijo, pridruži Kate, ki pa alkohol pije zelo redko, saj ne želi z njim v telo vnašati dodatnih kalorij. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas