KRALJEVI DVOR

Princ po operaciji kolka že teka po palači

Princa Filipa so opazili na kraljevi reviji konj. Prišel naj bi tudi na Harryjevo poroko.
Fotografija: Princ Filip po opraciji kolka dobro okreva, na nedavni reviji konj je bil videti dobre volje. FOTO: AP
Odpri galerijo
Princ Filip po opraciji kolka dobro okreva, na nedavni reviji konj je bil videti dobre volje. FOTO: AP

Princ ​Filip, ki bo junija dopolnil 97 let, je moral pred časom na operacijo kolka, ki je sicer potekala dobro in brez zapletov, a je moral kljub temu nekaj časa preživeti v bolnišnici, okrevanje se je nato nadaljevalo še doma.

Moža britanske kraljice Elizabete II., velikega ljubitelja konj in konjskih dirk, je predvsem skrbelo, ali se bo lahko udeležil Windsorske kraljeve revije konj, ki je bila na sporedu manj kot en mesec potem, ko je zapustil bolnišnico, pred dnevi pa je presenetil vse, ko se je tam tudi prikazal.

Princ prilagodil datum poroke

Na reviji so ga ljudje prvič videli v javnosti po operaciji in po fotografijah sodeč mu gre dobro in se bo v soboto lahko udeležil poroke svojega vnuka princa Harryja. Slednji je bil tako zelo uvideven do kraljičine in njegove ljubezni do konj in omenjene prireditve, da je datumu revije prilagodil celo datum poroke. Kraljeva revija konj je namreč ena od treh na leto, ki se jih Elizabeta in Filip preprosto morata udeležiti, zato Harry ni želel, da bi morala izbirati, ali bosta obiskala njegovo poroko ali revijo konj.

Še vedno je vitalen in. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
Še vedno je vitalen in. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Ljubezen do teh plemenitih živali je, tako menijo tisti, ki ga poznajo, Filipu tudi pomagala, da je tako hitro odvrgel bergle. »Ko si nekaj vbije v glavo, bo to storil ne glede na vse. In tako je bilo tudi z revijo. Že pred nekaj časa je odvrgel bergle in vadil hojo po stopnicah, da bi bil dovolj močan in pripravljen. Večkrat na dan je treniral in obrestovalo se mu je,« je denimo dejal eden od zaposlenih v Buckinghamski palači in dodal, da ni mogel verjeti svojim očem, ko je princa videl skorajda dirjati po sobah palače: »Mnogi so bili v skrbeh zanj, da ne bi padel in se poškodoval. Kraljica mu je morala reči, naj se umiri. Vse je storil, da bi bil pripravljen za revijo.«

Užaljena polbrat in polsestra

Zdaj tako nihče več ne dvomi, ali bo princ zmogel priti na poroko Harryja in Meghan, ki se je že zelo veseli, mnogo pa je takšnih, ki vabila niso prejeli in se zdaj počutijo užaljene ali celo šokirane. Ena takšnih je nekdanje Harryjevo dekle Chelsy Davy, s katero sta bila par sedem let, po razhodu leta 2010 pa sta menda ostala dobra prijatelja. Da ni povabljena na zabavo po poroki (vabilo na obred je prejela), je bilo menda povsem nepričakovano, saj je Chelsy menda velika žurerka in redna obiskovalka vseh vrst zabav, čeprav se mnogi čudijo, da je novico sprejela tako, kot jo je. »Prijatelja ali ne, na svoji poroki ne bi hotela gledati moževe bivše,« se strinja večina, prav tako pa menijo, da je odločitev, da Davyjeve, ki je takrat sicer samskega Harryja spremljala na poroko Williama in Kate, ne povabita, zrasla na Meghaninem zelniku.

»Ne, ker bi bila ljubosumna. No, morda tudi, ampak ker Američani te reči obravnavajo povsem drugače. Pri nas se denimo ne spodobi vabiti nekdanjih partnerjev, tudi če so prijatelji, v Veliki Britaniji pa je to, kot kaže, nekaj običajnega. Jaz je ne bi povabila niti na obred in ne bi mi bilo žal,« je dejala Meghanina prijateljica. Zamero, da nista povabljena, pa kuhata tudi Meghanin polbrat Thomas Markle ml. in njena polsestra Samantha Gray. Meghan z njima ni govorila že več let, a to se jima ne zdi dovolj dober razlog, da ju je črtala s seznama povabljencev, saj da so družina, kar bi moral biti že samo po sebi zadosten razlog za vabilo na udeležbo na dogodku leta.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije