PO KNJIGI NA TV

Prihaja serija Mi, otroci s postaje Zoo

Snemanje v Berlinu in Pragi se je že začelo. V središču pozornosti ne bo le Christiane F., ampak tudi njeni prijatelji.
Fotografija: Prihaja televizijska serija Mi, otroci s postaje Zoo.
Odpri galerijo
Prihaja televizijska serija Mi, otroci s postaje Zoo.

Leta 1978 je resnična izpoved heroinske zasvojenke Christiane Felscherinow z naslovom Mi, otroci s postaje Zoo pretresla svet. Biografija najstniške narkomanke, ki je za naslednji šus prodajala tudi svoje telo, nas je takrat popeljala v temačen svet berlinske mladine, ki je pobeg v omami iskala na zloglasni železniški postaji, gnilo drobovje sveta drog pa je nato že tri leta pozneje oživelo tudi v filmu. Čeprav po večini z neznanimi igralci − vlogo Christiane F. je prevzela komaj 15-letna Natja Brunchhorst − je film šokiral Evropo in si skoraj hipno prislužil kultni status. Zdaj, skoraj 40 let pozneje in ko je Christiane med
Knjiga in nato film sta pretresla Evropo in v hipu pridobila kultni status.
Knjiga in nato film sta pretresla Evropo in v hipu pridobila kultni status.
platnice avtobiografije Moje drugo življenje ujela še osebne dogodke po postaji Zoo, bo njen najstniški pekel vnovič ujet na filmski trak. A tokrat v obliki televizijske serije v osmih delih, ki so jo v Berlinu in Pragi že začeli snemati pod okriljem nemške produkcijske hiše Constantin in Amazona.

Iskali sveže obraze

Režijsko taktirko je prevzel Philipp Kadelbach, medtem ko je Christianino zgodbo za potrebe serije, za katero njeno ustvarjalci obljubljajo, da bo ujela provokativno in kontraverzno berlinsko klubsko in narkomansko sceno, priredila pisateljica in scenaristka Annette Hess. Čeprav zgodbo vsaj v grobih orisih večina pozna, iz knjige ali filma, bo serija menda podala še malce drugačen pogled. Kamere namreč ne bodo osredotočene le na glavno akterko Christiane, temveč na kar celotno kliko še petih prijateljev, zaradi česar je bilo iskanje primernih igralcev še zahtevnejši zalogaj, kot so pričakovali. »Iskali smo sveže obraze in nove talente. Serija bo zanje morda odskočna deska. Obrnili smo vsak kamen,« je dejal producent Oliver Berben.

Skoraj devet mesecev so iskali primerno igralsko zasedbo, med več kot 1000 kandidati so izluščili približno tristoterico, ki bo zaigrala v filmu. V vlogah glavne šesterice bodo zaigrali Jana McKinnon kot Christiane, Michelangelo Fortuzzi kot Benn, Lena Urzendowsky kot Stella, Michija bo zaigral Bruno Alexander, Jeremias Meyer​ bo Axel, v Babsi pa se bo poskušala čim bolj realistično vživeti Lea Drinda.


Že res, da bo serija sledila knjigi Mi, otroci s postaje Zoo, vseeno pa je ustvarjalci ne bodo umestili v Berlin 70. let, vsaj preveč direktno ne, temveč želijo zgodbi vdihniti brezčasnost, kjer sta čas in prostor dogajanja sekundarna, saj gre za vselej aktualno tematiko. 
Christiane Felscherinow FOTO: AFP
Christiane Felscherinow FOTO: AFP

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije