Prihaja film o ikonični Whitney Houston

Scenarij bo spisal sloviti Anthony McCarten, režijo zaupali Stelli Meghie. O pevki do zdaj že dva dokumentarca, a resnica naj bi na platna šele prišla.
Fotografija: Bila je diva z genialnim, neponovljivim glasom. FOTOGRAFIJE: Reuters
Odpri galerijo
Bila je diva z genialnim, neponovljivim glasom. FOTOGRAFIJE: Reuters

Glasbene drame so zadnja leta izjemno priljubljene in na velikih platnih praviloma žanjejo velike uspehe, zato ne gre dvomiti, da bo tudi ikona r'n'b in popa Whitney Houston v kinematografe in pred televizijske zaslone pritegnila številno občinstvo.
S Kevinom Costnerjem je 1992. posnela sloviti film Telesni stražar.
S Kevinom Costnerjem je 1992. posnela sloviti film Telesni stražar.

Sploh če bo privlačno zgodbo spisal ugledni scenarist Anthony McCarten, ki se je izkazal tudi pri filmski zgodbi o legendarni zasedbi The Queen, lani se je podpisal tudi pod vrhunska Dva papeža, pred dvema letoma pa je v Najtemnejši uri nepozabno prikazal vladavino britanskega premiera Winstona Chruchilla.
 

Sodeluje tudi njena družina


Bohemian Rhapsody, ki ga je režiral Bryan Singer in ki se je okitil s številnimi laskavimi nagradami, prejel pa je tudi štiri oskarje, je dokaz, da lahko McCarten legendarne glasbenike neverjetno približa gledalcem in jim povsem od blizu prikaže pristno zgodbo; da bo na velikem platnu povsem zaživela tudi bogata kariera Whitney Houston, prepletena s škandaloznim zasebnim življenjem, ne dvomi nihče.
McCarten bo spisal popoln scenarij, napovedujejo.
McCarten bo spisal popoln scenarij, napovedujejo.

Vsekakor bo pisana zgodba glasbene dive, ki je po letu boja z najrazličnejšimi odvisnostmi tragično umrla leta 2012, stara komaj 48 let, velik izziv tudi za poznavalca znamenitega scenarista. Njegovo delo pa bo nedvomno prva celovita zgodba življenja ameriške zvezdnice, je prepričan tudi glasbeni producent Clive Davis, ki je še zaupal, da bo film nosil naslov I Wanna Dance with Somebody, po legendarni uspešnici, seveda. »Po vseh kariernih izkušnjah z Whitney in najinem dolgoletnem poznanstvu lahko z gotovostjo trdim, da svet te ženske še ni spoznal v vsej njeni veličini. Bila je pevka z genialnim, neponovljivim glasom, ki pa se je žal vseskozi bojevala tudi s številnimi demoni in notranjimi stiskami,« je povedal Davis.


Houstonova se je v karieri, ki je bila dolga kar četrt stoletja, zapisala kot ena najbolj priljubljenih glasbenic vseh časov in postavila pomembne temelje v glasbeni industriji, njeno delo pa so med drugim nagradili s šestimi grammyji, dvema emmyjema in kar 16 Billboardovimi priznanji. Pri novem filmskem projektu tesno sodeluje tudi njena družina, ki se je po izgubi ljube Whitney morala soočiti še s strahotno smrtjo pevkine hčerke Bobbi Kristine: ta je leta 2015 umrla podobno kakor njena mati, utopila se je v kadi, prav tako pod vplivom droge in alkohola.
 

Telesni stražar je bil uspešnica


Režijo biografskega filma je prevzela Stella Meghie, ki se je podpisala pod nizkoproračunski film Jean of the Joneses in romantično dramo The Photograph. O življenju in delu Whitney Houston so sicer v zadnjih letih ustvarili že dva dokumentarna filma, in sicer v letih 2017 (Whitney: Can I Be Me) in 2018 (Whitney).


Film o življenju pevske in igralske zvezdnice pa je leta 1992 posnela tudi sama Whitney: s Kevinom Costnerjem sta ustvarila nepozabnega Telesnega stražarja. Čeprav so ga kritiki raztrgali in mu namenili kar sedem nominacij za zlato malino, je napolnil kinematografe in obenem ustvaril najbolje prodajano ploščo s filmsko glasbo vseh časov, s številnimi nepozabnimi uspešnicami, kot so I Will Always Love You, Run to You in I Have Nothing. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije