Po smučarski nesreči na operacijo

Danski princ Frederik si je v Švici poškodoval levo ramo. Odpeljali so ga v bolnišnico v København.
Fotografija: Princ Frederik zime z družino redno preživlja v Verbierju. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Princ Frederik zime z družino redno preživlja v Verbierju. FOTO: Guliver/getty Images

Danski princ Frederik, ki z ženo, princeso Mary, zadnje mesece živi v Švici, si je med smučanjem poškodoval ramo. Menda poškodbe niso hujše, a je kljub temu moral na operacijo. Zdaj okreva v bolnišnici Rigshospitalet, ki slovi kot najboljša medicinska ustanova v Københavnu, kar pa menda ne bo vplivalo na njegov urnik in delovne obveznosti, saj v palači pričakujejo, da bo bolnišnico kmalu zapustil. »Njegova kraljeva visokost princ Frederik je med smučanjem utrpel lažjo poškodbo leve rame, zaradi česar so ga sprejeli v bolnišnico, kjer so ga pregledali in izvedli rutinsko operacijo. Pričakovati je, da bo hitro okreval,« je sporočila tiskovna predstavnica danske kraljeve palače Lene Balleby.

Enainpetdesetletni princ je z družino redni gost prestižnega smučarskega središča Verbier, tam sta s princeso kupila tudi kočo. Ko se je izvedelo, da z davkoplačevalskim denarjem, je sicer izbruhnil škandal, a Frederik in Mary, kot kaže, je ne nameravata prodati.


Verbier je izjemno priljubljen med petičneži in člani kraljevih družin, tja rada zahajata tudi princ William in Kate z družino ter princesi Eugenie in Beatrice. Danski princ in njegova žena sta se z novim letom preselila tja in v koči bivata, saj sta vse svoje štiri otroke za več mesecev poslala v prestižni švicarski mednarodni internat, da bi pridobili dodatno znanje ter izkušnje, ki jim bodo pomagali v nadaljnjem življenju. Medtem ko so otroci v šoli, starši čas rada izkoristijo za smučanje in sprehode po zasneženi okolici. Konce tedna družina preživlja skupaj in takrat si lahko na belih strminah duška dajo tudi otroci, ki so prav tako že od mladih nog navdušeni smučarji, kot mama in oče pa obožujejo tudi druge športe in se redno udeležujejo tekmovanj, predvsem v teku. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije