KRIVI DRUGE

Po kralju rock'n'rolla dobila milijone, zdaj Presleyjeva tik pred bankrotom

Kljub dolgovom živi na veliki nogi. V ljubezni nikoli ni imela sreče.
Fotografija: Poročni prstan ji je za dve leti nataknil tudi igralec Nicolas Cage.
Odpri galerijo
Poročni prstan ji je za dve leti nataknil tudi igralec Nicolas Cage.

V zadnjih ločitvenih papirjih je Lisa Marie Presley, edinka legendarnega kralja rock'n'rolla Elvisa Presleyja, navedla, da dolguje 16 milijonov dolarjev, od tega samo davčnemu uradu 10 milijonov, še naprej pa živi, kot da ji je sekira padla v med, in za svoje dolgove krivi menedžerja.


 

Poravnava vsaj dolg na karticah


Poleg dolgov, ki jih ima do davčnega urada, so ločitveni papirji razkrili tiste, ki so se nabrali na kreditnih karticah, in neplačane račune za hipoteko. Čeprav bogatašinja trdi, da je vsega kriv njen menedžer, ki ji je prikrival podrobnosti, je ta na sodišču izjavil, da je za svojo zadolženost vedela, še preden je začel delati pri njej, ker jo je o tem obvestil njen prejšnji skrbnik, ki pa ni dobro opravil svojega dela. »Konec leta 2015, ko je bilo prejšnje vodstvo odpuščeno, je bilo finančno stanje gospe Presley 20.000 dolarjev na računu ali še manj in nobenih dodatnih sredstev, s katerimi bi lahko operirala,« je vztrajal menedžer Stiegmeyer. Ravno zaradi tega Presleyjeva ni mogla več plačevati svojih dolgov, ki so se nabrali med letoma 2012 in 2015 in presegajo 10 milijonov dolarjev. Priznal pa je, da ji je kljub veliki zadolženosti lani skoraj v celoti uspelo poravnati dolgove na kreditnih karticah, zadnji obrok naj bi plačala letos januarja. Dodal je še, da bo dolg in preostale nastale obveznosti dokončno poravnala do septembra 2018 in da upa, da po potem začela plačevati tudi svoj davčni dolg. Omeniti ni pozabil niti šest miljonov dolarjev redne hipoteke, ki jo ima na svoji angleški posesti in je nikakor ne more prodati v zadnjih dveh letih, kar zvezdničino finančno stanje še otežuje.

Poročena je bila z enim največjih glasbenih posebnežev in genijev Michaelom Jacksonom.
Poročena je bila z enim največjih glasbenih posebnežev in genijev Michaelom Jacksonom.


Lisa Marie Presley zdaj prejema mesečni dohodek v vrednosti 4361 dolarjev, prav tako pa okoli 100.000 dolarjev od prihodkov od posesti svojega očeta, Gracelanda, in drugih finančnih naložb.

Z moškimi ni imela sreče

Presleyjeva je svoje finančno stanje razkrila v luči dolge ločitve od glasbenika Michaela Lockwooda, ki je prek svojih odvetnikov zahteval, da mu Lisa Marie plača 50.000 dolarjev za odvetniške storitve, ki so ga do zdaj v celoti stale že 450.000 dolarjev. Lisa in Michael sta bila poročena deset let, v zakonu sta se jima leta 2008 rodili dvojčici, idile pa je bilo konec, ko so v Lockwoodovem računalniku našli fotografski material, povezan s pedofilijo. Takrat sta deklici odšli v varstvo k Priscilli Presley, Lisini mami, in tam ostali do nedavnega, sodna bitka pa se še kar nadaljuje.
Njeni dvojčici, Harper in Finley Lockwood, sta zdaj stari 10 let.
Njeni dvojčici, Harper in Finley Lockwood, sta zdaj stari 10 let.

Lisa Marie z moškimi nikoli ni imela pretirane sreče. Še največ s prvim, ki je bil glasbenik v ansamblu njenega očeta, Dannyjem Keughom, s katerim je bila poročena šest let, rodila pa mu je deklico in dečka. Po ločitvi sta ostala v tako dobrih odnosih, da je še naprej živel na njenem posestvu, vendar več od prijateljstva med njima potem nikoli ni bilo, čeprav drug za drugega ne najdeta žal besede.

Že dve leti se ločuje od Michaela Lockwooda, ki je osumljen pedofilije.
Že dve leti se ločuje od Michaela Lockwooda, ki je osumljen pedofilije.


S svojim drugim možem, Michaelom Jacksonom, se je spoznala leta 1975 in ostala z njim v stikih vse do leta 1992, ko je med njima vzklilo tesno prijateljstvo, ki sta ga leta 1994 okronala s poroko, leta 1996 pa zaključila z ločitvijo. Čeprav je vedela za vse njegove težave in obtožbe v zvezi s pedofilijo ali ravno zaradi njih, je trdila, da je dovolj močna, da mu lahko pomaga in da verjame vanj.

Za Liso Marie Presley je ena večjih življenjskih preizkušenj.
Za Liso Marie Presley je ena večjih življenjskih preizkušenj.


Leta 2002 se je poročila tretjič, tedaj z igralcem Nicolasom Cageem, s katerim se je prav tako ločila po dveh letih, ločitveni postopek pa je trajal dlje od zakonske zveze. Po štirih letih je znova zbrala pogum za usodni da in se poročila s svojim kitaristom Michaelom Lockwoodom, ki mu je leta 2008 rodila dvojčici in od katerega je leta 2016 zahtevala ločitev. Da mu ne namerava dati niti prebite pare, je več kot očitno, čeprav ji verjetno za svoje preživetje ni treba skrbeti, saj je podedovala očetov Graceland, katerega delež ima v lasti še danes, čeprav se šušlja, da je prodala kar 75 odstotkov posesti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije