MODRA KRI

Plemiči, za katerimi vzdihujejo dekleta po svetu

Med njimi so grška, liechtensteinski in nemški princ ter avstrijski nadvojvoda. Slednji je v sklopu obveznega služenja vojaškega roka pomagal med pandemijo covida-19.
Fotografija: Nekoliko starejša dekleta vzdihujejo za 26-letnim nemškim princem Heinrichom Donatusom. FOTOGRAFIJE: Instagram
Odpri galerijo
Nekoliko starejša dekleta vzdihujejo za 26-letnim nemškim princem Heinrichom Donatusom. FOTOGRAFIJE: Instagram

Britanska revija Tatler, ki piše v glavnem o slavnih in bogatih, med katere seveda spadajo tudi plemiči, je objavila seznam najbolj zaželenih, a manj znanih kraljevih mladcev. In prvi na lestvici je nam zelo blizu, gre namreč za nadvojvodo Ferdinanda von Habsburga. Triindvajsetletnik je potomec enega nekoč najbolj vplivnih vladarjev v Evropi, avstrijskega cesarja Karla I. Habsburško-Lotarinškega. Bil je zadnji avstrijski cesar in ogrski kralj, ki je vladal med letoma 1916 in 1918, ko je monarhija razpadla. Ferdinand se je rodil v Salzburgu, njegova velika strast pa so avtomobili, je namreč poklicni dirkač.

Ferdinand von Habsburg je uspešen dirkač.
Ferdinand von Habsburg je uspešen dirkač.
O sebi pravi, da so mu v življenju najpomembnejše tri reči, družina, vera in domovina, letos pa je v sklopu obveznega služenja vojaškega roka pomagal tudi med pandemijo covida-19. »Trenutno sem avstrijski vojak in vse so nas poklicali na pomoč. Polnimo zaloge in skrbimo, da bo vse, kot mora biti, če bodo ljudje zboleli,« je o svoji vlogi pred časom povedal mladi nadvojvoda.
 

Primerjajo ga z grškim bogom


V kraljevo družino, ki je nekoč vladala nedaleč od nas, v Grčiji, se je rodil še en postaven plemič – princ Achileas-Andreas, ki ga mnoge predstavnice nežnejšega spola primerjajo kar z grškim bogom, saj se ponaša z izklesanim telesom, glavo pa mu krasijo svetli kodri. Rodil se je v New Yorku, kjer obiskuje tudi univerzo, privlačen videz je 19-letniku omogočil tudi nastop v ameriški nanizanki, v kateri sicer igra njegova teta princesa Theodora.

Achileas-Andreas je nastopil tudi v ameriški nanizanki.
Achileas-Andreas je nastopil tudi v ameriški nanizanki.
Achileas je tretji od petih otrok princese Marie-Chantal in princa Pavlosa, sledilce na družabnih omrežjih pa redno razveseljuje s fotografijami eksotičnih potovanj in razkošnih zabav. Na Tatlerjevem seznamu mu družbo dela tudi dve leti starejši brat princ Constantine-Alexios, krajše Tino, ki ga je mati narava prav tako obdarila s svetlimi lasmi in vitko, a mišičasto postavo. Družina si je zelo blizu z britanskimi kraljevimi in njegov krstni boter je britanski princ William, čeprav je slednji od njega starejši le 17 let.

Nekoliko starejša dekleta medtem vzdihujejo za 26-letnim nemškim princem Heinrichom Donatusom, potomcem rodbine Schaumburg-Lippe, ki so istoimenski deželi v današnji Spodnji Saški vladali do konca prve svetovne vojne. Princ, ki od leta 2002 živi v Münchnu, je obiskoval vojaško akademijo Sandhurst, aktiven je tudi na dobrodelnem področju. Pred časom sta se z mamo, princeso Marie-Louise, udeležila posebnega ultramaratona, v sklopu katerega sta pretekla in prehodila 100 kilometrov gorskega terena, da bi zbrala denar za pomoč Filipinom.


Akademijo Sandhurst, ki je zelo priljubljena med člani kraljevih družin, je obiskoval tudi 31-letni princ Josef-Emanuel, najmlajši sin liechtensteinskega princa Nikolausa in luksemburške princese Margarethe, ki je 16. v vrsti za liechtensteinski prestol, a se mu menda ne mudi najti življenjske sopotnice in se ustaliti, na uradne dogodke in prireditve raje s seboj pelje sestro, princeso Mario-Anunciato

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas