Pismo malega Schumacherja odmeva daleč naokoli

Rad bi šel po očetovi poti.
Fotografija: Mick si želi po očetovih stopinjah. FOTO: Hamad I Mohammed, Reuters
Odpri galerijo
Mick si želi po očetovih stopinjah. FOTO: Hamad I Mohammed, Reuters

Mick Schumacher je najbolj znan po tem, daj je sin šampiona Michaela Schumacherja, ki je nizal zmage v dirkah Formule 1 nato pa se je ponesrečil na smučanju v francoskem Marbelu. Kakšno je njegovo zdravstveno stanje že nekaj let ostaja skrbno varovana skrivnost, tudi družina se je zavila v molk.

Je pa sedaj spregovoril njegov sin Mick, ki  je član mlade akademije Ferrarija in trenutno nastopa v svoji prvi sezoni v F2. Svojo prvo zmago v omenjenem razredu je dosegel 4. avgusta 2019 na VN Madžarske. Na spletni strani svojega sponzorja je tokrat objavil odprto pismo, kjer se je dotaknil tudi svojega očeta.

»Že zelo zgodaj sem vedel, da želim postati voznik formule 1 in osvojiti prvo mesto v skupnem seštevku. Pri treh letih sem že sedel v gokartu, pri osmih sem dirkal na tekmovanjih. Pri 12. sem vedel, da se s tem želim ukvarjati profesionalno.«

V pismu je priznal, da je velikokrat uporabljal izmišljena imena in priimke, da bi zatajil svojega slavnega očeta, naposled pa je vse skupaj sprejel kot velik dar. Povedal je, da na očeta nikoli ni gledal kot na nekega velikega zvezdnika, ampak je bil Michael v prvi vrsti njegov oče od katerega se je naučil veliko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije