ODLOČITEV SODNICE DVIGUJE PRAH

Pisala Severini: Vi ste čarovnica, ki jo je treba poteptati, treba vas je uničiti

Objavljeno 30. november 2019 18.34 | Posodobljeno 30. november 2019 22.21 | Piše: T. V.

Takega pisma priljubljena hrvaška pevka zagotovo še nikoli ni dobila.

Severina preživlja težke čase, v katerih pa ima tudi veliko podpornikov. FOTO: Facebook
Odločitev hrvaške sodnice Tee Golub, da mora pevka Severina Kojić (47), ki je izgubila boj z nekdanjim partnerjem, srbskim poslovnežem Milanom Popovićem (54) za skrbništvo nad sedemletnim sinom, Aleksandra predati očetu, še vedno odmeva. Številne hrvaške odvetnice so presenečene nad tako odločitvijo, manj presenečena pa je Hrvatica Vedrana Rudan, ki je slavni pevki napisala pismo.
 
Preberite tudi:

Obupana Severina: Oprosti, da ti nisem pojasnila, kaj se je zgodiloV pismu je Vedrana zapisala, da pevka joka, ker so ji vzeli otroka. »Jaz, manj slavna, sem prehodila podobno pot,« je začela pismo, v nadaljevanju pa opisala, da se je leta 1988 odločila zapustiti moža, ki jo je zlorabljal. Živela sta v skupni hiši in vse do leta 2017 je trajal njen sodni boj, da bi lahko prišla do dela hiše. Skupni dom je zapustila s torbico v roki, otroci so ostali pri možu, saj ni imela kam z njimi. Vsi, tudi nekdanji prijatelji, so jo označili za kurbo, češ da je moža in otroke zapustila zaradi ljubimca, »namesto da bi ostala z možem, ki me je zlorabljal, in čakala, da mi razbije glavo«.

image
Severina s sinom Aleksandrom. FOTO: Instagram
Zapisala je, da je imela na reškem centru za socialno delo veliko srečo, saj je njen primer dobil moški: »Nikoli ga ne bom pozabila. Tedaj sem se naučila, ko sem poslušala zgodbe svojih sotrpink, ki so imele manj sreče, da je ženska ženski ženska. Človek mi je rešil življenje. Rekel mi je, to sem slišala prvič v življenju, da imam pravico do izbire, da sem dobra mati in da bodo otroci nekega dne razumeli, zakaj sem odšla,« se spominja in dodaja, da se nekdanji mož ni želel ločiti od nje, češ da jo še vedno ljubi, čeprav je v nekoč njunem skupnem domu že živel z drugo žensko.
 
Preberite tudi:
Severina predala otroka Milanu Popoviću: pripeljala se je v črnem audiju

»Srečna sem, da sem imela pogum boriti se proti 'sosedom', 'prijateljem' in proti 'sistemu'. Nihče v tej državi ni na strani ženske. Kakor je bilo pred 40 leti, tako je tudi ostalo. Danes je še huje, ker se je tudi Cerkev vključila v lov na 'kurbe'. Gospa Kojić! Zakaj solze? To je prav tisto, kar on hoče. Zakaj se čudite odločitvi sodišča? Živimo v Hrvaški. Ne poznate moči denarja? Ne veste, kako veliko zna biti sovraštvo ženske do druge ženske, če ženska čuti, da bi se druga ženska lahko osvobodila okovov, v katerih se ona sama zvija? Gospa Kojić, kako ne razumete? Vsi so proti vam. Portali, sosedje, tabloidi, sodišča, sistem, ženske, ženske, ženske. Na strani vašega nasprotnika je tudi ogromno denarja, vloženega v vaš pregon. Gospa Kojić, vi ste čarovnica, ki jo je treba poteptati, spremeniti v potok solza. Treba vas je uničiti in vam za vedno odvzeti pravico, da vidite sina, zato ker ste 'nori',« je okoliščine za tako odločitev sodnice Severini pojasnila Hrvatica.

»Od**bite kače«

»Gospa Kojić, ko vas vidim tako objokano, se vprašam, kje je Severina. Severina, ki leti po zraku, Severina, ki poje na tisoče ljudem, Severina, ki ne joka niti, ko se proti njej dvigne cela do žensk sovražna Hrvaška,« se je vprašala, nato pa pevki svetovala, naj od**be 'vse te odvratne ženske' ter se bori za sina, ki da bo nekega dne zaradi tega ponosen nanjo. »Evo, sestra, nikoli vas nisem videla, ne poslušam vaših pesmi, ne hodim na vaše koncerte, a sem na vaši strani. Vi ste ena od nas. Stisnite lepe zobe, od**bite solze in pojdite v vojno proti kačam, ki so se prodale za pest dolarjev.«
Povezane vsebine
Deli s prijatelji