NARAŠČAJ

Oče Elona Muska dobil otroka s svojo pastorko

Ameriški podjetnik svojega očeta označil za grozno osebo.
Fotografija: Elon je Talulah Riley kar dvakrat popeljal pred oltar. In se od nje tudi dvakrat ločil. Foto: guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Elon je Talulah Riley kar dvakrat popeljal pred oltar. In se od nje tudi dvakrat ločil. Foto: guliver/Getty Images

V deželi Elona Muska, enega najbogatejših zemljanov, je nekaj gnilega. Prav pri koreninah družinskega drevesa. »Je grozen človek, ki stalno načrtuje nekaj zlobnega. Tako rekoč vsako kriminalno in zlo stvar, ki se je lahko spomnite, je storil,« je ameriški podjetnik spljuval očeta Errola, s katerim že leto in pol nista spregovorila niti besedice. Errol je sprva sklepal, da se za sinovo mržnjo skriva dejstvo, da je ustrelil tri moške, četudi naj bi šlo, ker jih je zalotil med vlomom v hišo, za samoobrambo, a je prišlo na plan, da v srčiki spora tiči 10-mesečni dojenček. Errolov sin Elliot, ki ga je v eni vroči noči zaplodil svoji dobra štiri desetletja mlajši pastorki Jani. »Errol je bil Janin očim. Zdaj pa je tudi oče njenega otroka. Družina je besna, kdo ve, ali mu bo Elon to lahko odpustil,« je povedal vir.

Osamljena in izgubljena

Tudi Elon ima s tremi propadlimi zakoni, dvakrat z isto žensko, v katerih se mu je rodilo šest otrok, precej pestro ljubezensko zgodovino. A je skoraj pusta v primerjavi z romantičnimi podvigi njegovega očeta, štirikratnega ločenca, ki je zdaj, pri 72 letih, postal oče še v šesto. Kar morda ne bi zatreslo temeljev Muskovih, toda otroka je rodila hčerka Errolove druge žene Heide, 30-letna Jana Bezuidenhout, ki jo Errol pozna od njenega četrtega leta. A je ostareli novopečeni oče v zagovor dejal, da je že dve desetletji samski, zato sploh ne meni, da ima pastorko, ob tem da sta bila s Heide poročena le kratek čas in je, če bi jo srečal na ulici, niti ne bi več prepoznal. Čeprav živita le streljaj drug od drugega. Kot je v bližini živela tudi Jana, s katero je po spletu okoliščin pač pristal med rjuhami.
Jana se je s sinkom preselila k Errolu. Foto: facebook
Jana se je s sinkom preselila k Errolu. Foto: facebook

»Tisto noč sva bila le dve osamljeni, izgubljeni osebi. Jano je tisti večer fant vrgel iz hiše, zato je prenočila pri meni, ena stvar pa je vodila k drugi. Ne nazadnje sem le moški, samski že 20 let, ki pač dela napake, čeprav ne želim trditi, da je otrok napaka,« pripoveduje Errol, ki Jane po tisti usodni noči ni videl dva meseca. Vse dokler se mu ni oglasila z novico, da je noseča. »Iz previdnosti sem seveda zahteval test očetovstva. Elliot je moj in ga ljubim, čeprav njegovo rojstvo ni bilo načrtovano.«

Ozmerjala ga je že hčerka

Novice, da je postal oče, ni skrival, vsaj pred ožjo družino ne. Čeprav ni naletel na odziv, ki ga je želel in morda pričakoval. »Najprej sem povedal hčerki Ali, bil sem prepričan, da me bo razumela in podpirala. A me je ozmerjala, da se mi je povsem zmešalo. Očitno meni, da sem senilen starec, ki bi moral v dom za ostarele, in da ne smem uživati življenja in imeti otrok.« Nič kaj boljše pa se niso odzvali njegovi drugi otroci, še zlasti Elon, za katerega je Errol prepričan, da se s svojim molkom in besom vede kot »razvajen otrok, ki bi že lahko odrastel«.
Errol z ženskami svojega življenja Foto: facebook
Errol z ženskami svojega življenja Foto: facebook

Večina Muskovih je prepričana, da je Errol z 10-mesečnim dojenčkom s pastorko družini nakopal velikansko sramoto, za katero bi si želeli, da nikdar ne bi prišla na plan. Na drugi strani pa Errol trdi, da je Elliot pač del božjega načrta. In čeprav z Jano nista v ljubezenskem razmerju, se je ta s sinkom vseeno preselila k njemu, da lahko za malčka skrbita skupaj. Kar ne bi smelo biti težavno, saj »na Jano ne gledam več kot na svojo pastorko«. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije