IZPOVED

O. J. Simpson novinarki priznal umora?

Po 12 letih našli posnetke izpovedi Simpsona so leta 1995 oprostili.
Fotografija: O. J. Simpson na sojenju FOTO: Arhiv
Odpri galerijo
O. J. Simpson na sojenju FOTO: Arhiv

LOS ANGELES – Leta 2006 je zloglasni O. J. Simpson privolil v radijski intervju, v katerem se je razgovoril o brutalnem umoru svoje nekdanje žene Nicole Brown Simpson in njenega prijatelja. Več kot desetletje so posnetki intervjuja veljali za izgubljene, te dni pa so jih znova našli in jih nameravajo predvajati. Kako ga je novinarka prepričala o izpovedi, ni znano, a 70-letnik ji je natanko opisal, kako je zgrabil nož, ko se je soočil z nekdanjo ženo pri njej doma, po tem pa naj se ne bi spominjal ničesar več, le tega, da je bilo vse okrog njega rdeče od krvi.
Zgrabil je nož, nato se ne spomni ničesar več, le da je bilo povsod polno krvi.
Zgrabil je nož, nato se ne spomni ničesar več, le da je bilo povsod polno krvi.

»Pozabite vse, kar mislite, da veste o tisti noči. Jaz poznam dejstva bolje od vseh. Ves svet je zadevo razumel narobe,« je na posnetku menda mogoče slišati Simpsona, ki na sojenju za umor Nicole in njenega prijatelja Rona Goldmana nikoli ni bil zaslišan. Soditi so mu začeli leta 1994 in Američani se še vedno spomnijo drame, ki se je dogajala na sodišču, primer pa so že takrat poimenovali kar sojenje stoletja. Slabo leto po začetku sojenja je porota Simpsona spoznala za nedolžnega, razglasitev sodbe pa si je prek televizijskih zaslonov ogledali prek 100 milijonov ljudi. Večina jih ni mogla verjeti svojim očem in so še vedno prepričani, da je Simpson kriv.
O. J. Simpson na sojenju FOTO: Arhiv
O. J. Simpson na sojenju FOTO: Arhiv

Policija v zvezi z umoroma ni aretirala nikogar drugega. Nihče ne ve, kako so se po toliko letih posnetki znova našli in kje so bili ves ta čas. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije