V PRIČAKOVANJU

Ni mi všeč, v kaj se je spremenila Meghan

Biografija o Harryju in Marklovi dvignila veliko prahu Sussexova kritizira celo njen oče
Fotografija: Thomas Markle ni navdušen nad obnašanjem svoje hčerke. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Thomas Markle ni navdušen nad obnašanjem svoje hčerke. FOTO: Instagram

Težko pričakovana knjiga o princu Harryju in Meghan Markle z naslovom Finding Freedom (V iskanju svobode) izide šele 11. avgusta, a se je že znašla na mnogih lestvicah najbolje prodajanih. Napisala sta jo Omid Scobie in Carolyn Durand, ki sta se pogovarjala s prek sto prijatelji in znanci Sussexovih ter zaposlenimi na britanskem dvoru, tako zdajšnjimi kot nekdanjimi. Vse informacije sta menda preverila pri dveh različnih virih, Meghan in Harry pa pri pisanju nista sodelovala. Tako vsaj pravita sama, medtem ko so mnogi prepričani, da sta pristavila svoj lonček, morda ne neposredno, a v knjigi se tare reči, ki jih menda vesta samo onadva.

Vzvišena in zahtevna

Da bo biografija dvignila veliko prahu, ni bilo dvoma že od začetka, saj so v njej podrobno popisani škandali in spori, predvsem med Sussexovima in Cambridgeevima, o katerih javnost ne ve veliko, saj so kraljevi zelo skrivnostna družina in o sebi v javnosti praviloma ne govorijo, še manj perejo umazano perilo. Bralci pa bodo lahko tudi podrobneje spoznali, kako sta Harry in Meghan postala par, kako in kdaj sta se zares zaročila in kdo je prvi rekel ljubim te. To pa je tudi eden redkih pozitivnih delov knjige, pravijo tisti, ki jim jo je uspelo dobiti v roke. Nadaljnji dogodki v glavnem popisujejo spor med Harryjem in njegovim bratom princem Williamom, o tem, kako globoko sta razočarala in presenetila kraljico s svojo odločitvijo, da zapustita kraljevo družino, ljudje, ki so bili nekoč zaposleni pri njiju, pa so delili tudi negativne izkušnje glede delovnega mesta, za katere da je bila v glavnem kriva Meghan. Opisujejo jo kot vzvišeno, zahtevno in ne prav prijazno, kar je bil tudi eden od razlogov za spor med njo in njeno svakinjo Kate, ki ni bila zadovoljna z načinom, kako se Meghan obnaša do njenih zaposlenih. Tudi njunega odnosa sta se avtorja dotaknila v knjigi ter razkrila, da si ženski nikdar nista bili blizu, Kate naj bi jo celo povsem ignorirala, kar je Meghan menda obžalovala, saj si je želela, da bi jo Kate, bolj izkušena in vajena kraljevega življenja, večkrat poklicala in jo podučila.
Na zadnjem skupnem dogodku sta Cambridgeeva povsem ignorirala Sussexova. FOTO: Phil Harris/REUTERS
Na zadnjem skupnem dogodku sta Cambridgeeva povsem ignorirala Sussexova. FOTO: Phil Harris/REUTERS

Nič ji ne manjka

Iz Buckinghamske palače se na vsebino niso odzvali in se najbrž tudi ne bodo, je pa svoje mnenje o njej povedal Meghanin odtujeni oče Thomas Markle, ki mu je tudi posvečenih nekaj strani. »Meghan imam rad, a niti malo mi ni všeč, v kaj se je spremenila. Zdaj je najslabši možen čas za tarnanje in objavo knjige. S tem najbrž nima nič, a lahko bi vplivala na datum izida. Če bi hotela. Ljudje umirajo, izgubljajo službe, njej ne manjka nič,« je med drugim dejal Markle, ki hčerke ni videl že vse od začetka leta 2018. Da sta Harry in Meghan najverjetneje upala, da ju bo knjiga prikazala v drugačni luči, in da se bosta ljudem bolj kot kaj drugega zasmilila, pa so prepričani poznavalci razmer na dvoru. »Brez njunega dovoljenja ne bi bilo nič. Saj že novinarje tožita in domnevne paparace, ki naj bi z dronom snemali njunega otroka, čeprav fotografij nihče nikjer ni videl,« pravi Angela Levin, ki je predlani izdala knjigo o Harryju, in dodaja, da Sussexova drug v drugem prebujata najslabše. »Princ Harry se je iz karizmatičnega in dostopnega spremenil v nervoznega in napetega moža, ki je ves čas na robu zloma, Meghan pa se je med časom, ki ga je preživela med kraljevimi, izkazala za težko in nezmožno sklepati kompromise. Tisti, ki se ne strinjajo z njo, so po njenem mnenju proti njej,« dodaja Levinova, ki pa težko pričakovane knjige še ni dobila v roke. 
Meghan si je menda želela, da bi si bili s Kate bližje, da bi ji svakinja pomagala, a se to ni zgodilo. FOTO: Reuters
Meghan si je menda želela, da bi si bili s Kate bližje, da bi ji svakinja pomagala, a se to ni zgodilo. FOTO: Reuters

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas