Netflix s serijo po novem romanu Elene Ferrante

Snemali bodo v Italiji in v italijanskem jeziku. Obnovljena tretja sezona Genialne prijateljice.
Fotografija: Serijo Genialna prijateljica so obnovili še za tretjo sezono. FOTO: Hbo
Odpri galerijo
Serijo Genialna prijateljica so obnovili še za tretjo sezono. FOTO: Hbo

Izmuzljiva in skrivnostna italijanska pisateljica, ki jo poznamo zgolj pod psevdonimom Elena Ferrante (a nihče ne ve, kdo se skriva za njim), je sprva v pisani besedi svoje Neapeljske tetralogije obnorela svet, zaradi katere jo je Time magazine uvrstil med najvplivnejše osebe leta 2016, njen Neapeljski cikel pa jo je izstrelil v elito najbolj priljubljenih in branih pisateljev tega tisočletja.
Delo italijanske pisateljice Izgubljena hči si je Maggie Gyllenhaal izbrala za svoj režijski prvenec.
Delo italijanske pisateljice Izgubljena hči si je Maggie Gyllenhaal izbrala za svoj režijski prvenec.

Pred dvema letoma je z ekranizacijo prve knjige iz tetralogije, romanom Genialna prijateljica, osvojila še svet televizije. Nadaljevanke Genialna prijateljica se je lotila televizijska mreža HBO v sodelovanju z italijansko televizijo RAI in italijansko produkcijsko družbo Fandango, serija pa v primerjavi s knjigo ni ničesar izgubila niti s prenosom v televizijski medij. Svetovne publike, večinsko nevajene podnapisov, ni zmotilo niti dejstvo, da so jo posneli v maternem jeziku pisateljice, v italijanščini.

Še več, prvi sezoni je sledila druga, minuli mesec pa so pri HBO potrdili, da se pripravljajo na snemanje tretje sezone omenjene serije, ki jo od konca marca lahko gledamo tudi na naši televiziji. Jasno je, torej, da se svet ne more nasititi magičnega pripovedovanja Ferrantejeve. Zato so pri Netflixu, največjem rivalu HBO, zdaj z zadovoljstvom sporočili, da bo pod njihovim okriljem na malih zaslonih zaživela serija po predlogi najnovejšega romana te priljubljene italijanske pisateljice.
 

Zlagano življenje odraslih


Elenina najnovejša pripoved Zlagano življenje odraslih, prav tako umeščena v Neapelj, je v Italiji izšla novembra lani in takoj postala uspešnica. A čeprav je preostanek sveta komaj čakal na prevode, vključno z našimi bralci, je pandemija to nekoliko zamaknila, tako da si prve lahko obetamo šele jeseni, še letos bomo roman dobili tudi v slovenščini. Že prej je torej knjigo zgrabil Netflix in bo v sodelovanju s produkcijsko družbo Fandango, ki je sodelovala že pri televizijski priredbi Genialne prijateljice, po njeni predlogi posnel serijo.


»V čast nam je, da se lahko lotimo tega projekta. Knjige pisateljice Elene Ferrante so očarale bralce vsega sveta, zato smo vzhičeni, da bomo lahko njen najnovejši literarni dosežek predstavili tudi televizijskemu občinstvu,« so povedali pri Netflixu. Kdaj bodo lahko začeli snemati in koga imajo v mislih za igralsko zasedbo, še ni jasno, znano je zgolj, da bodo snemali v Italiji in v izvirnem jeziku, italijanščini. Zgodba je sicer postavljena v Neapelj v 90. leta minulega stoletja, sledili pa bomo življenju Giovanne in njenemu prehodu iz otroštva v najstniška leta, ki ga usodno zaznamuje srečanje z odtujeno teto. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije