MEGXIT

Nategnila Harryja, da je razkril resnico o svoji družini

Harry je povedal, zakaj se je odločil zapustiti kraljevo družino.
Fotografija: Harry je dal prednost Meghan in Archieju pred kraljevskimi dolžnostmi. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Harry je dal prednost Meghan in Archieju pred kraljevskimi dolžnostmi. FOTO: Reuters

Princ Harry se je le dva dni za tem, ko je z ženo Meghan Markle opravil še svojo zadnjo obveznost kot član britanske kraljeve družine, ponovno znašel na prvih straneh medijev v Veliki Britaniji. Harry je namreč nasedel ruskima šaljivcema, ki sta ga poklicala po telefonu in se pretvarjala, da sta mlada okoljska švedska aktivistka Greta Thunberg in njen oče Sven. Harry je tako njima in svetu razkril, kaj si res misli o nekaterih znanih ljudeh.

Harry je bil zelo kritičen do predsednika ZDA Donalda Trumpa, češ da ima kri na svojih rokah, ker tako zelo promovira rudarstvo.

Ruska šaljivca Vladimir Kuznetsov in Alexey Stolyarov sta v preteklosti na podoben način pošalila tudi z Eltonom Johnom in kandidatom za demokratskega predsedniškega kandidata Berniejem Sandersom. S Harryjem naj bi govorila na novega leta dan in nato še 22. januarja, ko je bil Harry v Kanadi. Harry jima je razkril, da je popolnoma ločen od svojih kraljevih sorodnikov in da se je kraljevo družino odločil zapustiti, da bi zaščitil svojega sina Archieja.

Povsem ločena od družine

»Deset let sem bil v vojski, tako da sem bolj normalen, kot bi moja družina rada verjela, da sem,« je dejal. Na vprašanje o stricu Andrewu, vpletenem v spolni škandal zaradi svojega prijateljevanja s pokojnim ameriškim pedofilskim milijonarjem Jeffreyjem Epsteinom, je bil Harry zelo kratek: »O tem nimam veliko povedati. Ampak karkoli je ali ni naredil, je povsem ločeno od mene in moje žene. Midva delujeva vključujoče in se osredotočava na skupnost. In tako sva povsem ločena od večine moje družine,« je dejal.

Povedal je tudi, da je bila odločitev za megxit težka, a da je to »prava odločitev za našo družino, prava odločitev, da bom lahko zaščitil svojega sina. Mislim, da je veliko ljudi po svetu, ki se lahko poistovetijo s tem in spoštujejo, da sva dala družino na prvo mesto. Da, gre za zapleteno zadevo, a bomo začeli novo življenje,« je poudaril.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije