Največji garači Hollywooda

Najbolj delavna zvezdnica je Margot Robbie z 19 filmi v petih letih. Med igralci je s 27 projekti v ospredju Nicolas Cage.
Fotografija: Margot Robbie in Nicole Kidman sta zaigrali v uspešnici One so bombe.
Odpri galerijo
Margot Robbie in Nicole Kidman sta zaigrali v uspešnici One so bombe.

Njena delovna etika je skoraj brez primere. Kajti čeprav je avstralska lepotica Margot Robbie pred komaj sedmimi leti s filmom Volk z Wall Streeta pritegnila svetovno pozornost, že je po številu filmskih projektov, ki si jih nalaga, pometla s stanovskimi kolegicami. V filmski meki namreč ni igralke, ki bi v minulih petih letih delala toliko kot ona, saj se je od leta 2015 podpisala pod kar 19 filmov.
Marljiva Margot in Brad Pitt ter Leonardo DiCaprio so igrali v enem od najod- mevnejših lanskih filmov Bilo je nekoč ... v Hollywoodu. FOTO: guliver/cover images
Marljiva Margot in Brad Pitt ter Leonardo DiCaprio so igrali v enem od najod- mevnejših lanskih filmov Bilo je nekoč ... v Hollywoodu. FOTO: guliver/cover images

Še več, podpisala se je pod nadvse uspešne filme, saj so ji prinesli po dve nominaciji za oskarja in zlati globus, štirikrat pa je bila v dirki za nagrado bafta. Velik uspeh za vsakega igralca, ki pa je morda še bolj izjemen, če vzamemo v zakup blondinkino mladost − dopolnila ni še niti 30 let − in precej kratko karierno pot.

Devetnajst filmov je torej Avstralkin izkupiček petih let, od teh je bilo 15 celovečercev, en kratki, v dveh je imela le majhno vlogo, v enem pa se ni dokazovala kot igralka, ampak je zasedla mesto producentke. Med filmi, ki so dosegli največji komercialni in kritiški uspeh, velja izpostaviti stripovski hit Odred odpisanih, biografsko dramo Jaz, Tonya, film Bilo je nekoč ... v Hollywoodu ter One so bombe (Bombshell). V slednjem je zaigrala z rojakinjo Nicole Kidman, ki je s 16 vlogami zasedla drugo mesto lestvice najbolj garaških igralk, najbolj delavno trojico pa zaključuje Natalie Portman, oskarjevka ameriško-izraelskega rodu.


Toda na lestvici najplodovitejših igralcev in igralk je Margot na komaj petem mestu. Absolutni zmagovalec v nizanju filmov je namreč Nicolas Cage, ki jih je v petih letih posnel kar 27, čeprav velja dodati, da je všteto tudi precej vlog v nizkoproračunskih akcijah in grozljivkah. Sledi mu Samuel L. Jackson s skupno 25 filmi v petih letih, kar ni presenetljivo, saj je v vrhu najbolj delavnih igralcev že minulega pol stoletja, ob tem da je tudi eden od najbolj dobičkonosnih zvezdnikov filmske umetnosti.
Nicolas Cage je v petih letih nanizal največ vlog, precej v nizkoproračunskih akcijah.
Nicolas Cage je v petih letih nanizal največ vlog, precej v nizkoproračunskih akcijah.

S štirimi projekti manj mu sledi letošnji dobitnik oskarja Brad Pitt, čigar delo pri filmu je precej raznoliko, saj je pri 11 projektih izmed 21 delal kot producent, dva sta bila dokumentarca, eden pa kratki film. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije