Najlepši violinist neprepoznaven

Oboževalke v skrbeh za slovitega nemškega umetnika. Bivša ga je obtožila nasilja, sadomazohizma in zlorab drog.
Fotografija: V teh dneh se violinistični virtuoz ne počuti prav nič zmagoslavno. FOTO: Management
Odpri galerijo
V teh dneh se violinistični virtuoz ne počuti prav nič zmagoslavno. FOTO: Management

Pred dnevi se je eden najslovitejših svetovnih violinistov David Garrett, ki je pred poldrugim letom napolnil tudi ljubljanske Stožice, v javnosti pojavil precej drugačen, kot smo ga vajeni. Nemški virtuoz, ki velja za najbolj seksi trubadurja na violini na svetu, je osupnil skoraj vse, ki so ga videli.


Njegov videz vzbuja skrb. Napihnjenega obraza, bled, z neurejeno pričesko … Kot so pokomentirali mediji, je bilo treba dvakrat pogledati, da se prepričaš, ali je to res sloviti glasbenik, saj 39-letnik nikakor ni bil več podoben samemu sebi. Zato so se nemudoma začela ugibanja, kaj tiči za to osupljivo in nič kaj laskavo spremembo. Ker je Garrett ostal tiho, je to le še prililo olja na ogenj. Špekulacijam, kaj je povzročilo njegovo novo podobo, ni bilo videti konca. Gre za kakšno bolezen? Utrujenost? Slabokrvnost? Vprašanj je bilo nič koliko, odgovora pa nobenega.


Iz kupa najrazličnejših domnev je mogoče izluščiti namigovanja, da sta sledi na Garrettu pustila izčrpanost in razočaranje zaradi sodnega postopka, ki se je vlekel od leta 2016. Zadeva je bila mučna in psihično naporna, zahtevala je obilico časa, živcev in energije. Takratna Garrettova spremljevalka Ashley Youdan je zvezdnika namreč obtožila nasilja, sadomazohizma in uporabe mamil, v kar naj bi jo silil. Bivša zaročenka je za bolečine, strah in drugo, kar naj bi posledično utrpela, od njega zahtevala odškodnino v višini 18 milijonov evrov.
 

Slovenko ohranil v lepem spominu


Čeprav je Garrett na sodišču vztrajno trdil, da gre za lažne obtožbe, kar je podkrepil tudi s protitožbo zaradi prizadejane škode, ki jo je utrpel zaradi Ashleyjinega blatenja, so hude obtožbe vseeno dobro načele njegov ugled. S tem in sliko, kakršno je o njem tedaj dobila javnost, se spopada še danes. Kljub temu da je nedavno dejal, da je (sodna) zadeva rešena, čeprav se pri tem ni spustil v podrobnosti, kako se je razpletlo. Po poročanju medijev naj bi zadevo sodno poravnali, a tega nista razkrila ne Garrett ne Youdanova.
Breme obtožb svoje bivše še vedno čuti. FOTO: Instagram
Breme obtožb svoje bivše še vedno čuti. FOTO: Instagram

»Neverjetno človeško razočaranje. Vendar je bila pomembna izkušnja, naučil sem se previdnosti v odnosih. Koga spustiti v krog prijateljev, v svoje življenje, v partnersko zvezo,« je bilo vse, kar je prišlo iz Davidovih ust. Kakršna koli je že bila odškodnina, pa tudi, če mu na koncu morda ni bilo treba plačati niti centa, je bila cena za zvezdnika v vsakem primeru visoka. Tudi ker bo bržkone kdo vedno dvomil o tem, kaj je bilo res in kaj ne.


Sicer pa, če spomnimo, in kot nam je med koncertom v Ljubljani ekskluzivno povedal, nekoč je bil zaljubljen v Slovenko. Zveza se je sicer že zdavnaj končala, Garrettova nekdanja ljubezen iz naših krajev je danes verjetno poročena, pa tudi stikov nista ohranila. Je pa nanjo ohranil lepe spomine. Njenega imena kot pravi kavalir nikoli ni razkril, dejal je, da dekle ni bilo znan obraz. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije