VILA, DA TE KAP

Na prodaj razkošna vila propadlega podjetnika: poglejte, za kakšno ceno

Hiša ima 1000 kvadratnih metrov bivalnih površin.
Fotografija: Goran Prgin. FOTO: Duško Jaramaz, Pixsell
Odpri galerijo
Goran Prgin. FOTO: Duško Jaramaz, Pixsell

Razkošna vila znanega dalmatinskega podjetnika Gorana Prgina, ki jo je pred desetimi leti zgradil v Zablaću pri Šibeniku, je naprodaj.

Gre za družinsko hišo, morda zadnji statusni simbol nekoč cenjenega poslovneža, ki jo je začel graditi leta 2014, v času, ko je bilo njegovo podjetje (NCP Group) obremenjeno s hipoteko v vrednosti 220 milijonov kun. Nad hišo poslovnež kljub poslovnemu zlomu ni obupal, podjetje je eno, zasebna lastnina pa drugo, je trdil.

Hiša je v 70 odstotkih financirana s posojilom, ostalo so zasebni prihranki, je povedal podjetnik, ki je nekaj let kasneje končal na zatožni klopi.

Državno pravobranilstvo je namreč oktobra 2020 zoper Prgina, takratnega lastnika NCP Group, vložilo obtožnico zaradi malverzacij pri gospodarskem poslovanju. Obtožena sta tudi njegova hči Ivana, direktorica tega podjetja, in Ivo Šinko, nekdanji predsednik uprave Jadranske banke iz Šibenika, ki je pred kratkim zašla v težave.

Omenjena četverica je obtožena povzročitve skoraj 40 milijonov kun škode, na sodni epilog pa še čakajo, poroča Slobodna Dalmacija.

Vila je ocenjena na več kot 5 milijonov evrov

Hiša, oglaševana kot veličastna vila, katere tedenski najem stane tudi do vrtoglavih 20 tisoč evrov, je ocenjena na 5,3 do 5,8 milijona evrov, odvisno od nepremičninske agencije, katere ponudba je.

Nepremičnina v Zablaću, v prvi vrsti od morja, obsega 2.600 kvadratnih metrov, bivalnih površin v hiši pa je 1.000 kvadratnih metrov v treh nadstropjih. Med njimi so soba za zabavo z biljardom, vinska klet, notranji bazen, savne in jacuzziji.  Vsako od treh nadstropij povezuje dvigalo. Pred hišo je urejeno dvorišče s košarkarskim igriščem, garaža s šestimi parkirnimi mesti ter boja za privez čolna.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije