HUDE BESEDE

Na dvoru besni na Harryja: tudi kraljica bo morala spregledati

Namignil je, da je Charles slab oče.
Fotografija: Charles naj bi bil besen na Harryja. FOTO: Toby Melville, Reuters Pictures
Odpri galerijo
Charles naj bi bil besen na Harryja. FOTO: Toby Melville, Reuters Pictures

Buckinghamska palača in Clarence House, uradni rezidenci britanske kraljice Elizabete II. in prestolonaslednika Charlesa, se uradno še nista odzvali na zadnje izjave princa Charlesa, a neuradno prihajajo v javnost informacije, da v kraljevi družini vre.

Harry je nekaj tednov po razvpitem intervjuju z Oprah Winfrey ponovno spregovoril za medije, tokrat je v 90-minutnem pogovoru za podkast ameriškega igralca Daxa Sheparda Charlesa praktično razglasil za slabega očeta. Harry je dejal, da se je v Kalifornijo preselil zato, da bi prekinil krog bolečine, ki jo je trpel kot član kraljeve družine. O tem, da bi zapustil sorodnike, je razmišljal že v svojih 20 letih zaradi tega, kar je 'Firma' naredila njegovi materi Diani.

​Za Charlesa najbolj boleče besede pa so gotovo tiste o 'genetskem trpljenju', kot je poimenoval to, da ga je Charles vzgajal tako, kot sta njega vzgajala Elizabeta II. in njen mož Filip. Charles naj bi namreč kot otrok zelo trpel zaradi pomanjkanja ljubezni in tudi zaradi strogega očeta.

image_alt
Harry zadal novi udarec kraljici, posebej prizadel očeta


​Viri iz palače pravijo, da si po teh zadnjih Harryjevih besedah tudi kraljica ne bo mogla več zatiskati oči in bo morala priznati, da njen najljubši vnuk za vse krivi druge. Če je bilo pred tem še kaj upanja za spravo med Harryjem ter Charlesom in Williamom, se sedaj zdi, da tega v bližnji prihodnosti ne bomo videli. Charles je bil besen na Harryja in njegovo ženo Meghan Markle že zaradi samega megxita, še bolj pa zaradi intervjuja z Oprah, med katerim sta družino obtožila rasizma in pomanjkanja pomoči Meghan, ko je imela samomorilske misli. ​Zdi se, da Harry in žena delata novo kariero iz tega, da govorita o svoji prejšnji, pravijo viri iz palače: »Zdi se, kot da nič ni njuna krivda.«

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas