DOLGA KRALJEVA IMENA

Na britanskem dvoru same Elizabete

Tako hčeri britanske kraljice kot veliko njenim vnukinjam, pravnukinjam in drugim sorodnicam je ime Elizabeta. Polno ime edine hčere princa Williama in vojvodinje Cambriške je Charlotte Elizabeth Diana.
Fotografija: Princesa Charlotte FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Princesa Charlotte FOTO: Instagram

Da imajo kraljevi veliko imen, je povsem običajno, prav tako je pogosto, da je vsaj eno enako kateremu od imen sorodnikov oziroma prednikov. Med dekleti na britanskem dvoru je očitno najbolj priljubljeno Elizabeth, po kraljici Elizabeti II. Med njimi je seveda tudi hči princa Williama in vojvodinje Cambriške, ki jo sicer vsi poznajo zgolj kot Charlotte, njeno polno ime pa se glasi princesa Charlotte Elizabeth Diana. Tudi eno od imen Williamove sestrične Beatrice je Elizabeth – Beatrice Elizabeth Mary.

Tudi princesa Anne, najstarejši otrok in edina hči britanske kraljice, v polnem imenu nosi mamino ime, krstili so jo namreč za Anne Elizabeth Alice Louise. In tudi ona je spomin na mamo počastila tako, da je hčeri, ki jo ljudje poznajo zgolj kot Zaro Tindall, dodala ime Elizabeth. Pa tudi svoje. Celotno ime 18. v vrsti za britanski prestol je tako Zara Anne Elizabeth. In tradiciji je sledila tudi Zara, saj je najmlajši, enoletni hčeri nadela ime Lena Elizabeth.

Mama in hči, obe Elizabeti FOTO: Guliver/getty Images
Mama in hči, obe Elizabeti FOTO: Guliver/getty Images
V britanski kraljevi družini pa je še veliko drugih, javnosti manj znanih deklet, ki so prav tako Elizabete. Lady Margarita Elizabeth Rose Alleyn Armstrong-Jones je hči barona in grofice Snowdon ter vnukinja kraljičine pokojne sestre Margaret, ki se je tudi pri izbiri imena svoje hčere držala tradicije in jo krstila za lady Sarah Frances Elizabeth. Estella Olga Elizabeth Taylor je hči lady Helen Taylor, hčere vojvode Kentskega, ki je kraljičin bratranec, in Timothyja Taylorja, sorodstveno bližje kraljici pa je lady Louise Alice Elizabeth Mary Windsor, ki je hči princa Edwarda, najmlajšega Elizabetinega sina, in Sophie Wessex.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije