KRALJ POPA

Michael Jackson je imel skrivnost. Znanstveniki so jo razkrili (VIDEO)

Stroka opozarja, da ga nikar ne posnemajte, saj se lahko hudo poškodujete.
Fotografija: FOTO: Pool, Reuters Pictures
Odpri galerijo
FOTO: Pool, Reuters Pictures

Samo eden je bil kralj popa. Edinstveni Michael Jackson. Seveda je imel ogromno posnemovalcev, še posebej so navduševali njegovi plesni koraki. Zlasti je buril domišljijo njegov slavni plesni korak v videospotu za pesem Smooth Criminal. V njem se Jackson iz gležnjev nagne pod kotom 45 stopinj, medtem ko je popolnoma vzravnan.

Zdaj pa so, kot poroča BBC, indijski nevrokirurgi razložili, da je skrivnost trika v posebnih čevljih in telesni moči, ki jo je imel pokojni pevec.



Pri Jacksonovem gibu tako niso obremenjene mišice hrbta, pač pa je velika obremenitev ahilove tetive. Ob tem mu je dodatno gibčnost zagotavljala povišana obutev. Reža v obliki črke V na peti čevljev ima poseben del, ki ga je trdno držal ob tleh in Jacksonu tako omogočil, da se je zaradi teže, ki kljubuje gravitaciji, nagnil naprej. No, še preden pa je dobil posebne čevlje, je trik lahko izvedel ob pomoči vrvi in trakov okoli pasu. Idejo je očitno dobil pri škornjih ameriških astronavtov, ki jih je mogoče fiksno pritrditi, medtem ko delajo v vesolju brez gravitacije.
FOTO: Ho, Reuters Pictures
FOTO: Ho, Reuters Pictures

Kljub razkriti skrivnosti znamenitega Jacksonovega plesa pa stroka opozarja, da ga nikar ne posnemajte, saj se lahko hudo poškodujete.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije