OKRASITEV

Melania Belo hišo spremenila v božično pravljico

Predsedniška rezidenca je že pripravljena na praznike. Okrasitev požela navdušenje.
Fotografija: Melania je preverila še zadnje podrobnosti.
Odpri galerijo
Melania je preverila še zadnje podrobnosti.

Prva dama Združenih držav Amerike Melania Trump je že vstopila v praznični čas. Bela hiša je namreč po njeni zaslugi zasijala v božičnem vzdušju, posnetek okrasitve pa je delila z javnostjo. Mnogim je ob kratkem videu, ki so ga v Beli hiši naložili na kanal youtube, zastal dih. Če so lani Melanio kritizirali zaradi izbire množice rdečih smrečic, ki so obdajale enega od hodnikov hiše, pa je bilo ob letošnji okrasitvi pritožb bolj malo.
S stropa visi na desetine snežink. FOTOGRAFIJE: Youtube
S stropa visi na desetine snežink. FOTOGRAFIJE: Youtube

Tokrat se je prva dama odločila za bolj elegantne in diskretne okraske, vse se blešči in lesketa, s stropa visi na desetine snežink, nekdanjo manekenko pa so kamere spremljale, ko je po svojem domovanju urejala še zadnje podrobnosti, posula malce bleščic tukaj, popravila vrtnico tam in na adventni koledar, narejen po podobi Bele hiše, namestila venček.
Glavna božična jelka je postavljena v modri sobani, ena manjših pa v rdeči.
Glavna božična jelka je postavljena v modri sobani, ena manjših pa v rdeči.

»Ameriški duh je zablestel v Beli hiši! Z navdušenjem z vami delim razstavo domoljubja ter se veselim, da boste z nami uživali v lepoti prazničnega decembra,« je ob posnetek, ki ga je delila tudi na družabnem omrežju, zapisala Melania. Oblečena v brezhibno belino se je Sevničanka zadovoljno sprehodila po sobanah, ki so jih pomagali okrasiti prostovoljci.

Drevesce so v Belo hišo pripeljali pred slabim tednom, in sicer, kot je v navadi, s kočijo. Prihod božičnega drevesa je vsako leto pravi spektakel. Prva dama ga pričaka na vhodu svojega domovanja, v ozadju pa vojaški orkester preigrava božične pesmi. Tudi v izbiro drevesa je vsako leto vloženega veliko truda, saj mora biti čim bolj popolno. Izberejo ga na vsakoletnem natečaju, kamor se lahko prijavijo vsi, ki imajo gozd oziroma gojijo svoje iglavce.
Jedilnica je okrašena v praznični rdeči.
Jedilnica je okrašena v praznični rdeči.

Letos je zmagal Larry Snyder iz Pensilvanije, izbrana jelka pa je stara 16 let in v višino meri več kot pet metrov. Postavljena je v modri sobani, ki jo uporabljajo v glavnem za sprejeme, tu in tam tudi kot jedilnico. Leta 1886 so v njej imeli celo poroko, in sicer je v modri sobani večno zvestobo svoji dragi obljubil takratni predsednik Grover Cleveland. To je bila prva in zadnja poroka, ki se je zgodila v Beli hiši.


Melania se je z možem Donaldom Trumpom in sinom Barronom ravno pred dnevi vrnila s Floride, kjer so preživeli še en velik ameriški praznik zahvalni dan, kjer so se predsednikovi družini med drugim pridružili Melanijini starši Viktor in Amalia Knavs.. 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije