KORONAVIRUS

Mehiška lepotica tedne na robu smrti

Salmo Hayek skoraj dva meseca predihavali na domu. Še zdaj čuti posledice.
Fotografija: Videti je, kot bi bila v cvetu mladosti, pa vendar jo je covid-19 skoraj dotolkel. FOTO: Profimedia
Odpri galerijo
Videti je, kot bi bila v cvetu mladosti, pa vendar jo je covid-19 skoraj dotolkel. FOTO: Profimedia

Nekateri niti ne vedo, da imajo v sebi virus. Spet drugi ga prebolijo podobno kot prehlad. Tretjim pa pokaže naostrene zobe. Te je še predobro in od blizu videla in občutila mehiška lepotica Salma Hayek, za katero je bil covid-19 skoraj usoden. »Zdravniki so me rotili, naj grem v bolnišnico, tako slabo je bilo. A sem jim le odgovorila, da raje umrem doma.«

Zaobljena krasotica velikih platen, ki nikakor ne kaže svojih 54 let, je še zadnja v vrsti zvenečih imen, ki jih je ujela koronavirusna bolezen. Toda če je oskarjevka Gwyneth Paltrow zaradi bolezni čutila predvsem utrujenost in se ji je zdelo, da ji možgane ovija megla, Idris Elba in norveški igralec Kristofer Hivju, ki ga še najbolje poznamo kot širokoplečega Tormunda Giantsbana iz Igre prestolov, simptomov niti čutila nista, Bondovo dekle Olgo Kurylenko pa je kuhala vročina, je Salma spoznala, čemu je svet že dobro leto v krču. V podrobnosti se ni spustila, je bilo pa na neki točki z njo že tako slabo, da so jo zdravniki rotili, naj gre v bolnišnico. A jih je zavrnila, odločena, da bo, če ji je tako namenjeno, raje umrla doma. Namesto da bi šla v bolnišnico, se je raje izolirala na svojem londonskem domu, kjer je njeno življenje sedem tednov viselo na nitki, morali so jo celo predihavati.
S koronavirusno boleznijo je obležala že na začetku pandemije. A čeprav je danes spet na nogah in se je že vrnila na delo, pred kamere, še vedno čuti posledice zahrbtne bolezni. Še mesece pozneje namreč nima energije in zagona, ki ju je imela prej. Zato je precej zadovoljna, da je bil njen prvi snemalni projekt po bolezni film Hiša Gucci (House of Gucci), v katerem igra jasnovidko, ki je bila obtožena pomoči Patrizii Reggiani pri umoru bivšega prevarantskega moža Maurizia Guccija.

»Bilo je precej lahko delo, popolno za nekoga, ki se počasi vrača v igro,« je povedala Salma. A čeprav je to spočetka pomenilo predvsem videosestanke, so jo celo ti že precej hitro utrudili, da ni mogla nizati drugega za drugim, vmes je jemala daljše premore. 
Imela sem jo (korono), je čivknila Salma. FOTO: Osebni Arhiv
Imela sem jo (korono), je čivknila Salma. FOTO: Osebni Arhiv

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije