MEGXIT

Meghan ju je prisrčno pozdravila, o odzivu Kate in Williama govori ves svet (VIDEO)

Objavljeno 09. marec 2020 21.11 | Posodobljeno 09. marec 2020 21.57 | Piše: T. V.

Zadnje dejanje na otroku: Harry in Meghan se poslavljata.

Harry in Meghan ob odhodu iz Westminstrske opatije. FOTO:  Reuters
Z udeležbo pri maši v Westministrski opatiji v Londonu ob dnevu Commonwealtha sta Harry in Meghan zaključila svoje delovne obveznosti kot člana britanske kraljeve družine. Zakonca Susseška sta svojo zadnjo obveznost, preden dokončno začneta življenje stran od kraljeve družine, opravila nasmejana, Meghan pa je blestela v zeleni obleki z ogrinjalom.

Ves svet se je spraševal, kako se bosta pozdravila Harry in njegov brat William ter njuni ženi. Nobena skrivnost ni, da so odnosi med sinovoma prestolonaslednika, princa Charlesa in pokojne Diane, napeti, odločitev Harryja in Meghan, da zapustita družino, pa je razkol med bratoma le še poglobila. Celo tako zelo, da si brata pred celotno javnostjo, ki je spremljala vsak njun gib, nista namenila nič kaj več kot nekaj gest, ki so nakazale, da sta se opazila. Temu se nista mogla izogniti, saj sta Harry in Meghan sedela eno vrsto za Williamom in Kate. Zakonca Cambriška sta do svojih sedežev prišla kasneje, skupaj pa so čakali na prihod kraljice Elizabete II., ki jo je kot edini član kraljeve družine pri vratih počakal princ Charles. Številni so v tem videli simboliko, da je kraljica tako jasno dala vedeti, da jo bo na prestolu nasledil njen najstarejši sin in ne William, kot bi nekateri radi videli.

Po spletu so hitro zakrožili posnetki, kako je Meghan prisrčno pozdravila Williama in Kate. Najprej ji je Kate diskretno vrnila nasmešek, odzdravil je tudi William. Glede na to, da gre za resen dogodek, je določena stopnja formalnosti razumljiva, a William in Kate sta brez težav kramljala s stricem, princem Edwardom in njegovo ženo Sophie, ki sta sedela tik za njima. Edward se je zapletel tudi v sproščen pogovor z Meghan in s Harryjem.

Britanski mediji so hitro angažirali strokovnjake za govorico telesa. »Ni bil ravno topel pozdrav, na katerega smo upali,« je ocenila Judi James za Daily Mail in dodala, da je bilo čutiti Harryjevo napetost. Harry se je nasmehnil starejšemu bratu, ta pa ga je, kot je videti, ignoriral.

Deli s prijatelji