V OMAMI

Matthew Perry iz Prijateljev izgubil voljo, da bi se boril in živel

Junak serije Prijatelji se spet vdaja drogam in pijači. Soigralci poskušajo pomagati Matthewu Perryju.
Fotografija: Je igralec zašel na stara pota?
Odpri galerijo
Je igralec zašel na stara pota?

V minulih mesecih je Matthew Perry obstajal le še na spletu. Vsaj za javnost, ki ga je izgubila z radarja ter je lahko sledila samo njegovim tvitom, ki pa so se v glavnem dotikali boja proti zasvojenosti z alkoholom in drogami. »Terapija ni uspela,« je tvitnil na začetku leta, nato pa kmalu, da je »znova na terapiji, kamor spada«.
Zvezdniški blišč je izginil.
Zvezdniški blišč je izginil.

Njegove besede so vzbujale skrb, še bolj pa v javnosti odmevajo najnovejše fotografije ameriškega igralca. Na newyorških ulicah se je pojavil zanemarjen, v popackani trenirki in s skoraj čarovniškimi nohti. Na opazke zaskrbljenih oboževalcev se je odzval s humorjem, da bo šel na manikiro, a to ni pomirilo namigovanja, da je vnovič zašel na kriva pota.

V drugi polovici 90. let mu kot igralcu v megauspešni seriji Prijatelji poklicno ne bi moglo iti bolje, a v zasebnosti je njegov televizijski alter ego hudomušnega in sarkastičnega Chandlerja Binga izginil. Resničnemu Matthewu je šlo le navzdol. Leta 1997 ga je odvisnost od protibolečinskih tablet – na dan jih pogoltnil med 20 in 30, poplaknil pa s četrtino steklenice vodke – popeljala v kliniko za odvajanje. Osem let pozneje znova, tedaj zaradi pretirane ljubezni do vikodina, metadona, amfetaminov in alkohola.


Ko se je že zdelo, da se je zvezdnik pobral, naj bi predlani spet popustil. V javnost so prišle fotke zabuhlega igralca, oglasila se je tudi njegova nekdanja ljubimka, trdeč, da jo je prosil, naj mu priskrbi droge – katere koli, da jih bo le dovolj. Nato je vse potihnilo, Matthew pa kot bi se vdrl v zemljo. Do zdaj.

»Njegove prijatelje skrbi, da se ni spet začel vdajati tabletam in pijači. Če je spet zapadel v to, je, kot bi si podpisal smrtno obsodbo. Zaradi njegove prejšnje zlorabe telesa in s tem povezanih zdravstvenih težav,« je sporočil anonimni vir. »Izgubil je voljo, da bi se boril in živel naprej. S svojimi pregrehami se je že spravil na rob smrti, in če se bo tako nadaljevalo, bo v šestih mesecih mrtev.«


Zvezdnikov predstavnik trdi, da je z Mattom vse v redu, medtem ko njegovi nekdanji soigralci verjamejo govoricam in slikam. Njegovi soigralki iz Prijateljev Jennifer Aniston in Courteney Cox naj bi mu poskušali pomagati celo s tako imenovano intervencijo, a naj bi ju zavrnil. »Grozno žalostni so, ko ga vidijo v tem stanju. In čeprav Matt in Jennifer nista najboljša prijatelja, jo grozno skrbi zanj. Boji se zanj. V zadnjem času ga je večkrat poskušala poklicati, običajno brez uspeha. Če ga je dobila na telefon, je imela občutek, kot da govori s popolnim tujcem.« 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije