ROJSTNI DAN

Mama drži princeso na kratko, ne dovoli velike zabave

Catharina-Amalia bo dopolnila 16 let, a brez pompa. Mama pravi, da so na prvem mestu šolske obveznosti.
Fotografija: Princesa Catharina-Amalia ima še dve mlajši sestri, princeso Ariane in princeso Alexio.
Odpri galerijo
Princesa Catharina-Amalia ima še dve mlajši sestri, princeso Ariane in princeso Alexio.

Čeprav je Catharina-Amalia princesa, to ne pomeni, da lahko dobi in počne, kar si zaželi. V soboto bo praznovala 16. rojstni dan, in to je za vsakega mladostnika velik dogodek, ki ga običajno pospremijo z veliko zabavo. A pri njej ne bo tako. Kot je dejala njena mama, nizozemska kraljica Maxima, ima njena hči veliko dela s šolo, poleg tega bodo na Nizozemskem dan pred princesinim rojstnim dnem praznovali prihod Miklavža in kraljeva družina se tradicionalno udeleži povorke ter pozdravi ljudi.
Družina si je zelo blizu. FOTOGRAFIJE: Guliver/getty Images
Družina si je zelo blizu. FOTOGRAFIJE: Guliver/getty Images

»Ne bo velikega praznovanja. Catharina-Amalia ima veliko dela s šolo, saj se bliža konec koledarskega leta. Decembra je veliko drugih dejavnosti in praznovanj, ki se jih moramo kot družina udeležiti,« je lokalnim medijem povedala Maxima in dodala, da seveda bodo praznovali princesin rojstni dan, a bo zabava intimna in zgolj v družinskem krogu z morda nekaj njenimi najbližjimi prijatelji. Catharina-Amalia, ki bo kot najstarejša hči nizozemskega kralja nekega dne postala kraljica, po besedah mame hitro odrašča in se spreminja v pravo lepotico.
Bodoča kraljica je postala leta 2013, ko je nizozemski prestol zasedel njen oče Willem-Alexander.
Bodoča kraljica je postala leta 2013, ko je nizozemski prestol zasedel njen oče Willem-Alexander.

»Je neverjetna hči, čudovita prijateljica in neizmerno ponosna sem nanjo,« je dejala kraljica, ki pravi, da ji bodo za rojstni dan obvezno kaj zapeli. Maxima se veseli naslednjih dveh let, ki ju bo njena najstarejša hči še preživela doma, po 18. rojstnem dnevu pa kraljica pričakuje, da se bo Catharina-Amalia odselila, saj bo najverjetneje odšla na študij v tujino. Princesine rojstne dneve na Nizozemskem praznujejo z velikim koncertom v katedrali v Haagu, običajno pa se ga udeležijo tudi veleposlaniki in politični veljaki. Ali bo koncert tudi letos, ni znano, a te tradicije najverjetneje ne bodo prekinili samo zaradi slavljenkinih šolskih obveznosti.


Catharina-Amalia je že kot otrok dokazala, da je zelo prizemeljena in povsem običajno dekle, saj je obiskovala javno osnovno šolo, kar je med člani kraljevih družin redkost. Trenutno bodoča nizozemska kraljica obiskuje neodvisno protestantsko gimnazijo v Haagu, ki spada med deset najboljših šol v državi. Na omenjeno gimnazijo hodi tudi njena mlajša sestra princesa Alexia, ki se je v prvi letnik vpisala predlani. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije