BREZ MASKE

Madonna v treh tednih obredla pet držav

Pevka si je privoščila družinski safari. Redno so se testirali, a o maskah ne duha ne sluha.
Fotografija: Pevka se je spomladi osamila v razkošnem domu, a trdila, da smo zaradi virusa postali vsi enaki.
Odpri galerijo
Pevka se je spomladi osamila v razkošnem domu, a trdila, da smo zaradi virusa postali vsi enaki.

Trije tedni. Tri celine. Pet držav. V običajnih časih ob takem potovalnem itinerariju zvezdnikov ne bi niti trznili, koga bi morda zgolj malce zbodla zavist, ker si tega razkošja ne more privoščiti. A to bi bilo v običajnih časih, ne zdaj, ko je svet eno leto v primežu pandemije, zaradi katere je za nekatere že odhod iz lastnega stanovanja do bližnjega gozda skoraj razkošje. Pa vendar si je kljub strogim protikoronskim ukrepom Madonna privoščila prav to. Med božičnimi prazniki je s 40 let mlajšim ljubimcem Ahlamalikom Williamsom, ki je s 26 leti le dve leti starejši od njene prvorojenke Lourdes, pred zimskim mrazom pobegnila pod vroče afriško sonce, na prazničnem tritedenskem oddihu pa ju je spremljalo pet od šestih njenih otrok.

Že marca, ko je pandemija komaj dobivala zagon, se je kraljica popa znašla sredi vrtinca kritik, ko se je izolirala na svojem večmilijonskem londonskem domu, hkrati pa pandemijo označila za »veliki izenačevalec. Covidu-19 ni mar, kako bogat ali slaven si, vseeno mu je, kako pameten, lep ali star si. Ni važno, kje živiš in koliko izjemnih zgodb lahko poveš. To je čudovita in hkrati grozna stvar tega virusa – v marsičem je vse naredil enakopravne.« S čimer se ne bi strinjali tisti, ki so se stiskali v ubožnih stanovanjcih ali se virusa poskušali ubraniti v državah, ki jih trga kopica drugih težav. Zdaj pa je glasbena diva vnovič dokazala, da njenim besedam navkljub pred virusom nis(m)o vsi enaki, saj si je privoščila razkošne počitnice, vključno z afriškim safarijem, naokoli pa se je prevažala v zasebnem letalu.
Za Madonno in njenega mladega ljubimca kot da ni virusa.
Za Madonno in njenega mladega ljubimca kot da ni virusa.

V deželi posvojencev

Tik pred božičem je s svojim mladim žrebcem odletela iz Los Angelesa v London, spremljali so ju tudi njeni posvojeni otroci David Banda, Mercy James in dvojčici Estere in Stella. V britanski prestolnici so preživeli nekaj dni, ko se jim je pridružil še pevkin drugorojenec Rocco, ki se ji je rodil iz ljubezni z Guyem Ritchiejem, pa so s krajšim postankom v egiptovskem Asuanu odleteli v Malavi. V afriško državo, za katero Madonna zatrjuje, da je »njen dom stran od doma«. Morda tudi, ker je prav v tej državi posvojila četverico otrok.
Potovanje je dokumentiral pevkin osebni fotograf.
Potovanje je dokumentiral pevkin osebni fotograf.

V Malaviju so se srečali s predsednikom, se sprehodili skozi vas, kjer so živeli predniki Davida Bande, se družili z domačini, seveda pa niso mogli mimo obiska bolnišnice, ki jo je zvezdnica pomagala ustanoviti. Po tednu dni raziskovanja Malavija, kjer so preživeli silvestrovo, so odleteli še v Kenijo, nad katero zvezdnica ni mogla skriti navdušenja. Nasprotno, nujno ga je morala deliti z oboževalci in sledilci na družabnih omrežjih. Ustavili so se blizu jezera Baringo in obiskali pleme Pokot, si privoščili safari, verjetno v upanju, da uzrejo veličastnih pet, nato pa nekaj časa preživeli še v družbi pripadnikov plemena Samburu. »Velikanska čast. So nomadski vojščaki, ki pojejo, plešejo in pripovedujejo zgodbe, da vzbudijo pozornost žensk,« je čivknila pevka in dodala ključnika Kenija in navdih. Vse je ovekovečil kar njen osebni fotograf Ricardo Gomes, ki naj bi v Afriko priletel na Madonnino željo. Ali jo bo potovanj željna zvezdniška družina mahnila še kam, bomo videli. Naj bi pa skrbno pazili, da se ne bi okužili in naprej prenašali virusa, saj naj bi se redno testirali. A kljub zagotovilom o povsem varnem potovanju ni videti, da bi nosili zaščitne maske. Razen, seveda, če jih snamejo za fotografiranje. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas