SKUPNO SKRBNIŠTVO

Ločitvene vojne ne bo, Kim in Ye sta brez sodišča dosegla dogovor

Dogovorila sta se za skupno skrbništvo. Otroci bodo več pri mami, zato bo Ye plačeval 200 tisočakov preživnine.
Fotografija: Kljub drugačnim pričakovanjem sta se o vsem sporazumela brez medijskega cirkusa. FOTO: Lucas Jackson/Reuters
Odpri galerijo
Kljub drugačnim pričakovanjem sta se o vsem sporazumela brez medijskega cirkusa. FOTO: Lucas Jackson/Reuters

Ko je predlani odjeknila novica o koncu zakona med Kim Kardashian in Kanyejem Westom, ki je odtlej prevzel ime Ye, so se nemudoma pojavile špekulacije, ali nista pred vrati ločitveni cirkus in krvavi boj za premoženje. Ne nazadnje je raper razvpit zaradi svojih nenadzorovanih izpadov, odtujena zakonca pa sta imela skupaj pod palcem okoli dve milijardi evrov.

Skrbništvo si bosta delila, kljub temu bodo otroci večino časa z mamo. FOTO: Osebni Arhiv
Skrbništvo si bosta delila, kljub temu bodo otroci večino časa z mamo. FOTO: Osebni Arhiv

A kdor je upal na odmevno ločitveno vojno, se lahko za sočne škandale obriše pod nosom. Kim je namreč že marca postala uradno samska in se je znebila priimka West, zdaj pa sta ločenca brez sodnega posredovanja dosegla še ločitveni sporazum.

Imata štiri otroke

Čez dva tedna sta imela razpisan datum za začetek sodnega procesa, ki bi odločil o delitvi premoženja in predvsem glede skrbništva nad njunimi štirimi otroki. A sta se prijateljsko in civilizirano o vsem dogovorila sama. Skrbništvo nad devetletno North, šestletnim Saintom, štiri leta staro Chicago in še leto mlajšim Psalom si bosta delila, kljub temu pa bo zvezdnik svoji bivši vsak mesec nakazal 200 tisočakov. Kljub skupnemu skrbništvu bodo otroci namreč večino časa živeli pri mami. Skupaj se bosta odločala, katere šole bodo otroci obiskovali, o njihovem verskem udejstvovanju ter morebitnih terapijah, stroški šolanja, zdravstva in varovanje pa bodo enakomerno porazdeljeno padli na ramena obeh. Če glede česa ne bosta našla skupnega jezika, bosta poiskala pomoč mediatorja.

Glede na sklenjeni dogovor bo Kim z otroki živela v večmilijonskem dvorcu v soseski Hidden Hills, ki je bila njihov družinski dom. Ye bo nanjo prepisal tudi hišo v bližini, ki jo je sicer kupil v želji, da bi bil tudi po ločitvi v njihovi bližini. Bohotna starleta bo obdržala še nepremičnine v kalifornijskih mestih Malibu in Riverside ter eno v Idahu. A niti Ye še zdaleč ne bo brezdomec, obdržal bo namreč 60-milijonski dvorec v Malibuju, več rančev v Wyomingu, v njegovi lasti ostaja tudi 300 akrov v goratem losangeleškem območju Calabasas, njegov otroški dom v Chicagu in hiša v Belgiji.

Kim in Ye sta se o vsem dogovorila brez hude krvi. A vsaj malce škandaloznosti se je pričakovalo, sploh ker je začel raper udrihati po bivši, ko se je ta zapletla v (zdaj že ohlajeno) romanco s Petom Davidsonom. V povsem svojem slogu, prek družabnih omrežij, ji je namreč očital, da ga izključuje iz pomembnih starševskih odločitev ter da ni bil povabljen na rojstnodnevne zabave ter druge pomembne dogodke v življenju njunih otrok. A niti to ne bo več kamen spotike, glede na dogovor bosta lahko oba poleg pri vseh pomembnih mejnikih. 

Zaradi nepremostljivih razlik sta se predlani razšla. FOTO: Pa/x17online.com
Zaradi nepremostljivih razlik sta se predlani razšla. FOTO: Pa/x17online.com

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas