NOVA VLOGA

Lady Gaga kot nova Bela kraljica

Objavljeno 26. september 2020 22.08 | Posodobljeno 26. september 2020 22.08 | Piše: T. P.

Snubijo jo iz Marvelovega stripovskega vesolja. Pevka bo tudi bivša žena umorjenega Maurizia Guccija.

V Zvezda je rojena je dokazala svoj igralski in pevski dar.
Njena prva strast je morda glasba, a njen talent je vsestranski. To je Lady Gaga v dobrem desetletju, odkar kraljuje svetovni glasbeni sceni, že več kot dokazala. Pozornost in občudovanje je s svojim ekstravagantnim oblačilnim slogom namreč vzbudila pri združenju ameriških modnih oblikovalcev, ki jo je razglasilo za stilsko ikono. Z očetom, sicer lastnikom restavracije, je izdala kuharsko knjigo. Pokimala pa ji je tudi že igralska srenja, ki jo je za igro v seriji Ameriška grozljivka: Hotel ovenčala z zlatim globusom, medtem ko ji je vloga v filmski uspešnici Zvezda je rojena prinesla oskarjevsko nominacijo. Zdaj pa se zvezdnici, ki je zabavljačka od glave do peta, obeta, da bo pokukala še v svetove zunaj običajnih. Pritegnila je namreč pozornost Marvelovega stripovskega vesolja, kjer so si Lady Gaga menda že ogledali kot najverjetnejšo izbiro za upodobitev Emme Frost, poznane kot Bele kraljice s telepatskimi sposobnostmi v novem filmu iz franšize Možje X.
2011.
je antijunakinjo Emmo Frost na velikem platnu upodobila January Jones.

Družinski projekt

Primarno je sicer pevka, a z igralsko kariero v razmahu. Platinasta blondinka ima trenutno namreč v delu snemanje kriminalke, ki sledi resnični zgodbi Maurizia Guccija, nekdaj na čelu modne hiše Gucci, ki je 1995. umrl pod streli plačanca, morilca po naročilu, ki ga je najela Guccijeva bivša žena Patrizia Reggiani, v oblačila katere se bo zavoljo filmske umetnosti odela Gaga. »Ta filmski projekt naju že dolgo mami in privlači. Zgodba je namreč izjemna, liki večplastni, preprosto sva morala to prenesti na veliko platno,« je o filmu, ki naj bi v kinematografe prišel novembra 2021, dejala Giannina Scott, ki se je zgodbe Guccijevega umora lotila z možem Ridleyjem Scottom, ki precej dobro ve, kaj si lahko obeta od poklicnega sodelovanja z Lady Gaga. Režiser in pevka sta v preteklosti namreč že združila moči pri snemanju spota za njeno dišavo Fame. Zdaj pa bo ona prevzela osrednjo vlogo v kriminalni drami, ki je očitno družinski projekt Scottovih.
Lady Gaga so si menda že ogledali kot najverjetnejšo izbiro za upodobitev Emme Frost.

Antijunakinja

Snemanje tragične zgodbe Guccijevih, pri kateri naj bi zvezdnica sodelovala z Adamom Driverjem, Jaredom Letom, Alom Pacinom, Robertom De Nirom, Jackom Hustonom in Reevom Carneyjem, se še niti začelo ni, pa vendar naj bi Lady Gaga že snubili za nov projekt. Bila naj bi namreč prva in najverjetnejša izbira za stripovsko antijunakinjo Belo kraljico, spočetka – tako gre vsaj stripovska zgodba – nasprotnico Mož X, pozneje pa njihovo vodjo. Njen kostum je pred devetimi leti v filmu Možje X: Prvi razred sicer že oblekla January Jones, a je bila kot negativna Emma Frost deležna vala kritik, saj je njena filmska različica precej odstopala od prvotne Bele kraljice iz stripa.

 
Deli s prijatelji