NADGRADNJA

Kriva pota so dobila še film

El Camino razkrije usodo Jesseja Pinkmana. Se bo film kakor serija okitil z nagradami?
Fotografija: Za svojo vlogo je štirikrat dobil emmyja.
Odpri galerijo
Za svojo vlogo je štirikrat dobil emmyja.

Kriva pota so dočakala tudi svoj film, a v nasprotju s številnimi serijami se ustvarjalci ene najuspešnejših nadaljevank zadnjega desetletja veselijo novega uspeha.
Kaj se zgodi z Jessejem?
Kaj se zgodi z Jessejem?

El Camino si je namreč že v prvem tednu predvajanja na Netflixu ogledalo neverjetnih 25 milijonov gospodinjstev, film je namreč več kakor upravičil pričakovanja gledalcev in kritikov.
 

Zgodba se nadaljuje


Serija Kriva pota pripoveduje zgodbo o depresivnem srednješolskem učitelju kemije Walterju Whitu (upodablja ga Bryan Cranston), ki ga doleti diagnoza neozdravljivega pljučnega raka. Da bi pred smrtjo zagotovil finančno varnost družini, se s pomočjo nekdanjega učenca Jesseja Pinkmana (Aaron Paul) loti izdelave in prodaje kristaliziranega metamfetamina, pri tem pa se mora spopasti z nevarnostmi in pastmi kriminalnega sveta, s katerim nima izkušenj.


Zgodba se dogaja v mestu Albuquerque v ameriški zvezni državi Nova Mehika, tam so serijo tudi snemali. Zadnjo epizodo so predvajali leta 2013, gledalci pa so se od takrat spraševali, le kaj se je zgodilo s Pinkmanom, preprodajalcem, ki se je priučil kuhanja metamfetamina. V zadnjem prizoru iz nadaljevanke je namreč sedel v el camino in se odpeljal v noč, potem ko ga je White rešil iz rok tolpe, ki ga je silila izdelovati drogo.

Film je režiral avtor serije Vince Gilligan, ki je napisal tudi scenarij, po prvih ocenah pa se mu obeta nova bera nagrad. Kriva pota, ki so doživela pet sezon, so si namreč prislužila številna laskava priznanja, med drugim dva zlata globusa in kar šestnajst emmyjev, tudi za glavno moško vlogo, s katero se je kar štirikrat okitil Cranston, in stransko moško, ki jo je trikrat osvojil Paul.


Serija je po velikanskem uspehu in prošnjah milijonov gledalcev, naj ustvarjalci vendarle nadaljujejo napeto zgodbo, doživela še t. i. preddel, serijo Better Call Saul, ki bo prihodnje leto postregla že s peto sezono, v središču pa sta Saul Goodman in njegovo življenje, šest let, preden je postal Whitov odvetnik, obe seriji pa po premieri El Camina žanjeta nove uspehe, saj se jima je gledanost znova občutno povečala. Mimogrede, White je bil tako priljubljen pri televizijskem občinstvu, da so prebivalci Albuquerqueja objavili njegovo osmrtnico v lokalnem časopisu in pripravili celo pogrebno slovesnost. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije