POROKA

Kraljična bo v prvi polovici septembra vzela bančnika

Poročila se bosta belgijska princesa Maria-Laura in William Isvy. Čeprav živita v Londonu, bo poroka v Bruslju, na njej pa pričakujejo plemiče iz vse Evrope.
Fotografija: Ob zaroki jima je javno čestitala tudi princesina teta kraljica Mathilde. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Ob zaroki jima je javno čestitala tudi princesina teta kraljica Mathilde. FOTO: Instagram

Belgijska princesa Maria-Laura, vnukinja nekdanjega kralja Alberta II. in nečakinja aktualnega belgijskega kralja Phillipa, se bo prihodnji mesec poročila s svojim investicijskim bančnikom Williamom Isvyjem. Čeprav par živi v Londonu, si bosta večno zvestobo zaljubljenca obljubila v belgijski prestolnici.

Med svati ne bodo manjkali kralj Philippe in člani njegove družine. FOTO: Yves Herman/Reuters
Med svati ne bodo manjkali kralj Philippe in člani njegove družine. FOTO: Yves Herman/Reuters

Na poroki bo mrgolelo premožnih plemičev, udeležbo so že potrdili vsi vidni člani belgijske kraljeve družine, pričakujejo pa tudi druge evropske vladarje in njihove partnerje.

William Isvy se je rodil v Parizu mami Britanki ter očetu maroško-francoskih korenin, večino otroštva pa je preživel v Londonu. Tam je obiskoval osnovno in srednjo šolo, na študij se je odpravil najprej v Francijo, nato še v Kanado, prve poslovne korake kot investicijski bančnik je opravil v Združenih državah Amerike in se nato vrnil v London, tam je spoznal zaročenko.

Ta je, čeprav je deveta v vrsti za belgijski prestol, odraščala daleč od palače, v Švici, tudi sicer so starši njej ter njenima bratoma in sestrama želeli omogočiti čim bolj običajno otroštvo, z otroki se niso pojavljali v javnosti in princesa Maria-Laura še zdaj redko sodeluje na uradnih in drugih kraljevih dogodkih. Osnovno in srednjo šolo je obiskovala v Belgiji, nato je v Parizu študirala sinologijo in mednarodne odnose. Iz slednjih ter diplomacije je v Londonu še magistrirala.

Pripravništvo je opravljala na sedežu Združenih narodov v New Yorku, preden se je vrnila v London, pa je nekaj let delala pri modnem velikanu Louisu Vuittonu oziroma v njegovih pisarnah v Šanghaju. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas