MODRA KRI

Kraljice ne bo na poroko

Na britanskem dvoru bodo zvonili poročni zvonovi. Gabriella televizije ne zanima.
Fotografija: Lady Gabriella Windsor je 51. v vrsti za britanski prestol. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Lady Gabriella Windsor je 51. v vrsti za britanski prestol. FOTO: Guliver/Getty Images

Tudi letos bodo na britanskem dvoru zvonili poročni zvonovi, 18. maja si bosta večno zvestobo obljubila 37-letna lady Gabriella Windsor in Thomas Kingston. Poroka bo v kapeli svetega Jurija, prav tam, kjer sta bili lani kar dve kraljevski poroki: maja sta se poročila princ Harry in Meghan Markle, jeseni, 12. oktobra je bilo, pa Harryjeva sestrična princesa Eugenie in Jack Brooksbank.

A če bodoča mladoporočenca – zaročila sta se avgusta lani – upata na podoben pomp, kot sta ga bila deležna Harry in Eugenie, bosta razočarana. Poroko Harryja in Meghan, vzela sta se 19. maja, si je v živo prek malih zaslonov ogledalo na milijone ljudi, v manjšem obsegu so prenašali tudi Eugeniejino, a Gabrielline ne bodo. Hči princa Michaela Kentskega, bratranca kraljice Elizabete II., je namreč šele 51. v vrsti za britanski prestol, z rojstvom Harryjevega otroka bo na lestvici zdrsnila še za eno
Poroka bo v Windsorju. FOTO: Guliver/Getty Images
Poroka bo v Windsorju. FOTO: Guliver/Getty Images
mesto. Kraljice ne bo, ni je bilo niti na poroki njenega starejšega brata lorda Fredericka Windsorja, ki se je 2009. poročil s Sophie Winkleman. Prav tako ni pričakovati, da bo Elizabeta II. kakor koli vpletena v ta dogodek, navadno sodeluje pri izbiri nevestine poročne obleke. Se bodo pa obreda udeležili drugi kraljevi, princesa Eugenie, na primer, je bila povabljena na poroko njenega brata in je botrica njegovi najstarejši hčerki Maud – ta je bila ena od družic na njeni poroki.

Ko smo ravno omenili poročno obleko – nevesta se bo najverjetneje držala kraljevske tradicije in bo izbrala obleko z dolgimi rokavi ter dolgim pajčolanom. Nekateri menijo, da bo kombinacija preproste obleke, ki jo je nosila Meghan, in slogom ter izrezom tiste, ki jo je oblekla Eugenie. Klasičen glamur s sodobnim minimalizmom. In kot je v navadi pri kraljevih nevestah, naj bi tudi lady Gabriella nosila tiaro. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije