TAJSKA

Kralj se sramuje sina

Objavljeno 30. maj 2020 14.56 | Posodobljeno 30. maj 2020 14.56 | Piše: B. K. P.

Sin tajskega kralja ne biva z njim v nemškem hotelu. Oče mu je najel vilo z bazenom 60 kilometrov stran.

Dipangkorn je sin kraljeve tretje žene, od katere se je kralj ločil leta 2014 in jo izgnal iz palače. FOTO: Guliver/getty Images
Medtem ko tajski kralj Maha Vajiralongkorn uživa v luksuznem hotelu v Garmisch-Partnekirchnu z množico ljubic in služinčadi, njegov 15-leti sin Dipangkorn sameva 60 kilometrov proč. Oče ga je nastanil v razkošno vilo z bazenom in pogledom na bližnje jezero, zanj skrbi več kot 20 zaposlenih, a princ se počuti neizmerno osamljenega, saj ne le da je v Nemčiji brez prijateljev, niti oče se ne zmeni zanj.
Dipangkorn je edini kraljevi sin in bo nekega dne prevzel tajski prestol.


Kot edini sin kralja Vajiralongkorna bo nekega dne prevzel tajski prestol, a to najstnika prav nič ne veseli. Želi si normalnega življenja, ne življenja v zlati kletki. Njegova mama je kraljeva tretja žena princesa Srirasmi, od katere naj bi se ločil leta 2014 in jo takoj izgnal iz palače s petimi milijoni evrov odpravnine. Dipangorn mame od takrat menda ni več videl.

Kot je povedal nekdanji zaposleni v palači tajskega kralja, je njegov sin avtist, tega pa se kralj menda močno sramuje, zato ne želi, da se pojavlja v javnosti, še sam z njim noče imeti stikov. Zaradi njegove motnje ga je kralj preselil v Nemčijo, kjer že devet let obiskuje waldorfsko šolo v Wolfratshasnu in menda bolje govori nemško z bavarskim naglasom kot tajsko. 
Deli s prijatelji