Kralj se sramuje sina

Sin tajskega kralja ne biva z njim v nemškem hotelu. Oče mu je najel vilo z bazenom 60 kilometrov stran.
Fotografija: Dipangkorn je sin kraljeve tretje žene, od katere se je kralj ločil leta 2014 in jo izgnal iz palače. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Dipangkorn je sin kraljeve tretje žene, od katere se je kralj ločil leta 2014 in jo izgnal iz palače. FOTO: Guliver/getty Images

Medtem ko tajski kralj Maha Vajiralongkorn uživa v luksuznem hotelu v Garmisch-Partnekirchnu z množico ljubic in služinčadi, njegov 15-leti sin Dipangkorn sameva 60 kilometrov proč. Oče ga je nastanil v razkošno vilo z bazenom in pogledom na bližnje jezero, zanj skrbi več kot 20 zaposlenih, a princ se počuti neizmerno osamljenega, saj ne le da je v Nemčiji brez prijateljev, niti oče se ne zmeni zanj.


Kot edini sin kralja Vajiralongkorna bo nekega dne prevzel tajski prestol, a to najstnika prav nič ne veseli. Želi si normalnega življenja, ne življenja v zlati kletki. Njegova mama je kraljeva tretja žena princesa Srirasmi, od katere naj bi se ločil leta 2014 in jo takoj izgnal iz palače s petimi milijoni evrov odpravnine. Dipangorn mame od takrat menda ni več videl.

Kot je povedal nekdanji zaposleni v palači tajskega kralja, je njegov sin avtist, tega pa se kralj menda močno sramuje, zato ne želi, da se pojavlja v javnosti, še sam z njim noče imeti stikov. Zaradi njegove motnje ga je kralj preselil v Nemčijo, kjer že devet let obiskuje waldorfsko šolo v Wolfratshasnu in menda bolje govori nemško z bavarskim naglasom kot tajsko. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije