SI PA UPA

Kralj resničnostnih šovov udaril po Slovencih in prvem človeku Pop TV

V dvorani se je razlegel smeh, ko je direktor Pinka izjavil, da jih ponoči gleda več ljudi, kot ima Slovenija prebivalcev.
Fotografija: Generalni direktor Pro Plusa Pavel Vrabec in voditelj Lado Bizovičar. FOTO: Mediaspeed
Odpri galerijo
Generalni direktor Pro Plusa Pavel Vrabec in voditelj Lado Bizovičar. FOTO: Mediaspeed

ROVINJ – Predstavniki najpomembnejših medijskih hiš iz nekdanje Jugoslavije so na 12. Weekend Media Festivalu v Rovinju razglabljali na temo Televizija – vrnitev odpisanih ali kako doživeti stotico. Dražen Mavrić za hrvaško Novo TV, Pavel Vrabec, generalni direktor Pro Plusa in Željko Mitrović direktor družbe Pink International Company so po pisanju Blica govorili o tem, kako se soočajo z izzivi digitalnega obdobja v medijih. Strinjali so se, da o koncu televizije še ne moremo govoriti, saj beležijo rast gledanosti.

Medtem ko imata Nova TV in Pop TV še naprej največjo gledanost v prime timu, je Mitrović poudaril, da ima enako dobre rezultate skozi ves dan. »Pred osmimi leti sem imel dvakrat slabši rezultat kot ta dva gospoda, ki sedita zraven mene. Zdaj imamo rekordno gledanost, plače se počasi približujejo hrvaškim, kar pomeni, da delamo dobro stvar. Vsakodnevno poslušamo in sledimo potrebam gledalcev in njihovim željam, da bi navado gledanja televizije obdržali,« je rekel lastnik TV Pinka.


Vrabec je povedal, da program Pro Plusa in dobra gledanost temeljita na informativnem in zabavnem programu.

Mitrović se v nekaterih točkah po pisanju Blica ni strinjal s kolegom najbolj gledane televizije pri nas. Na temo borbe za gledanost je Mitrović poudaril razliko med slovenskim in srbskim trgom: »Zadruga ima ob 1.30 ponoči več gledalcev, kot ima Slovenija prebivalcev.« Kar je izzvalo bučen aplavz in smeh v dvorani.

Znano je, da Pinkov kompleks studiev temelji tudi na resničnostnih šovih, kamor se tekmovalci preselijo za več mesecev. Mitrović je dejal, da so uradno zgradili največje televizijsko produkcijsko središče v Evropi z več kot 30 studii in več kot tisoč zaposlenih, kar »je infrastruktura, ki omogoča poceni in hitro proizvodnjo vsebine, po drugi strani pa zmanjšuje tveganje, saj lahko v primeru, če slučajno zaženemo slab projekt, tega hitro zapremo in začnemo novega«.

Mitrovićeva izjava, da sredi noči njegovo televizijo gleda več ljudi, kot je v Sloveniji prebivalcev, je izzvala kritike na račun Srbije in njenih prebivalcev, saj da je s temi številkami Mitrović povedal, koliko »nedelavnih in nepismenih ljudi« živi v Srbiji, ki očitno tudi ponoči spremljajo šove, v katerih so pogosti verbalno in tudi fizično nasilje ter prostaško obnašanje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije