Kralj popa še vedno obrača denarce

Znamenita bela rokavica zvezdnica nedavne dražbe. Skrivnosti Michaela Jacksona prihajajo na plan tudi 11 let po njegovi smrti.
Fotografija: Še vedno velik navdih za številne ustvarjalce FOTOGRAFIJI: Reuters
Odpri galerijo
Še vedno velik navdih za številne ustvarjalce FOTOGRAFIJI: Reuters

Dve rokavici sta tako zelo vsakdanji, ena sama pa je nekaj posebnega. Tako je trdil Michael Jackson pred več kot tremi desetletji in tako velja še danes. Njegova ikonična bela rokavica, posuta s kristalčki, je namreč na dražbi iztržila kar 90.000 evrov, novi lastnik pa je anonimni bogataš iz Teksasa.
Jacksonovi spominki gredo še vedno za med.
Jacksonovi spominki gredo še vedno za med.

Bila je nepogrešljiv rekvizit kralja popa med njegovimi glasbenimi turnejami v osemdesetlih letih minulega stoletja, nastopala pa je tudi v videospotih in bila dragocena spremljevalka nekaterih uspešnic, kot je legendarna Billie Jean. Leta 1998 je zvezdnik dragoceni modni kos podaril Unicefu, kar potrjuje certifikat Jacksonovega produkcijskega podjetja MJJ.

Izkupiček nedavne dobrodelne dražbe bodo namenili pomoči potrebnim otrokom, vrtoglavi znesek pa ni nikogar presenetil, ne nazadnje gredo vsi spominki, povezani s kraljem popa, ki je umrl leta 2009 med pripravami na novo turnejo in tako šokiral svet, vedno za med. Tudi muzikali, filmi in dokumentarci o nepozabnem Michaelu Jacksonu se kar vrstijo, v pripravi je novi šov na Broadwayu, ki pa ga je, kakor vse druge produkcije, začasno ustavil novi koronavirus.


Pred dnevi je zakrožila novica, da je bil pop zvezdnik lastnik sedmih aligatorjev in krokodila, ki so pred leti poginili v požaru v živalskem vrtu v Oklahomi Joe Exotic's. Zanimiv podatek je razodel Netflixov novi dokumentarni film, ki obravnava nezakonita dejanja Josepha Maldonado-Passagea, lastnika številnih divjih in eksotičnih živali, obsojenega na zaporno kazen zaradi kršenja številnih zakonov o ogroženih vrstah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije