SREČNA

Kot otrok je stradala, danes pa je poročena z bogatašem

Dejala je, da revščina v primerjavi z nasiljem, ki ga je bila deležna od vrstnikov, ni bila nič.
Fotografija: FOTO: Stephen Hird, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Stephen Hird, Reuters

Z obraza Natalie Vodianove sije sreča. Manekenka (38) se je v teh dneh poročila s svojim dolgoletnim partnerjem, francoskim podjetnikom in bogatašem Antoinom Arnaultom. Par sta že od leta 2011 in imata dva otroka, šestletnega Maxima in štiriletnega Romana. Iz prejšnjega zakona z Justinom Portmanom ima lepa Rusinja še sina Viktorja in hčerko Nevo.

Manekena, ki je bila dolga leta obraz znamke Calvin Kein, je na poroki nosila obleko Ulyane Sergeenko. Zaljubljenca bi se morala poročiti že 27. junija, a je bila poroka zaradi koronavirusa odpovedana in prestavljena na kasnejši datum. Zabave ob skoku v zakonski stan ni bilo, predvidevajo, da bo ta sledila, takoj ko bo to mogoče.



Čeprav je danes srečna, njeni spomini na otroštvo niso preveč lepi. Ruska manekenka Natalia Vodianova ni imela srečnega otroštva. Pri rosnih letih jo je zapustil oče, z njo pa je navezal stike šele, ko je zaslovela v svetu mode. Odraščala je v revni ruski četrti Nižnji Novgorod z mamo, babico in dvema polsestrama. Ena izmed sester, Oksana, ima cerebralno paralizo, diagnosticirali pa so ji tudi avtizem.

Natalia je pomagala mami prodajati sadje na ulici, kasneje pa je, da bi družini finančno pomagala, s prijatelji sama postavila stojnico. »Mamo je drugi mož zapustil, ker se ni mogel sprijazniti z boleznijo lastnega otroka, moje sestre. Zelo zgodaj sem se morala naučiti kuhati, skrbeti zase, morala sem odrasti. Pogosto sem bila lačna. Dogajalo se je, da sem več dni jedla samo juho iz vrečke. Sestra in jaz sva deset let spali skupaj v postelji. Nosila sem premajhne čevlje, ker nismo imeli denarja za nove, a vse to ni nič v primerjavi z nasiljem, ki so ga nad mano izvajali vrstniki,« je povedala Natalia.



Dejala je, da so jo pljuvali, ji govorili, da je zaradi sestre umazana, da je ne želijo blizu, ker se bodo okužili. »Še danes imam brazgotino na čelu, ker me je nekdo udaril s kovinskim predmetom. Spomnim se le, da sem krvavela,« je dejala v intervjuju.

Natalia se je pri 15 letih vpisala v manekensko šolo, dve leti kasneje pa je odšla v Pariz, kjer je podpisala pogodbo z Viva Models. Osem let je bila obraz Calvina Kleina, sodelovala pa je tudi z Guerlainom, Givenchyjem, s Prado, Chanelom in z Guccijem. Leta 2016 so pri Mettelu izdelali prvo rusko Barbie lutko in ji nadeli njeno ime.

Ustanovila je tudi dobrodelno organizacijo Naked Heart, ki nudi pomoč staršem in otrokom s posebnimi potrebami.




 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije