SPOLNA ZLORABA

Konec zavlačevanja, princu Andrewu vročili civilno tožbo

Prinčevi odvetniki so potrdili, da so prejeli sodne dokumente.
Fotografija: Princ Andrew. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Princ Andrew. FOTO: Reuters

Spor o izročitvi civilne tožbe proti britanskemu princu Andrewu zaradi domnevne spolne zlorabe mladoletnice je končan. Ameriški odvetniki princa so namreč v petek potrdili, da so prejeli sodne dokumente. Zdaj imajo na voljo do konca oktobra, da pripravijo odgovor na tožbo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Odvetniki princa so se pred tem z vsemi sredstvi poskušali upreti izročitvi sodnih dokumentov. Zaradi zavlačevanja pa si je 61-letni princ zagotovil dodatna dva tedna za odgovor na tožbo. Odgovor mora namreč sodišču v New Yorku predložiti do 29. oktobra.

Američanka Virginia Giuffre očita sinu kraljice Elizabete II., da jo je pred 20 leti, ko je bila stara 17 let, večkrat spolno zlorabil. Princ očitke zavrača in leta 2019 je v intervjuju celo trdil, da se ne spomni Američanke.

Primer je povezan s spolnim škandali milijarderja Jeffreyja Epsteina, ki je po aretaciji avgusta 2019 naredil samomor. Andrew je bil večkrat gost Epsteina, ki naj bi s svojo nekdanjo partnerico Ghislaine Maxwell več deset deklic in mladenk leta spolno izkoriščal.

Američanka trdi, da so jo v spolne odnose s princem Andrewom prisilili z grožnjami. Spolne odnose s princem naj bi imela v stanovanju Maxwellove v Londonu, v Epsteinovi graščini v New Yorku in na Epsteinovem zasebnem otoku na Ameriških Deviških otokih.

Tožba je vložena po newyorškem zakonu o otroških žrtvah spolnega nasilja iz leta 2019, ki je ukinilo zastaranje kaznivega dejanja spolne zlorabe mladoletne osebe.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas