Kate in William spet tožita

Tokrat sta besna na tabloid Tatler. Kate prikazali kot povsem ponižno.
Fotografija: Imenovali so jo kar Katarina Velika. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Imenovali so jo kar Katarina Velika. FOTO: Guliver/Getty Images

Zadnje čase sta zakonca Sussex tista, ki obračunavata s tabloidi in se borita proti lažnim objavam, a tokrat sta na prvo bojno črto morala stopiti tudi Cambridgeeva. Prince William in vojvodinja Catherine sta namreč besna na uredništvo revije Tatler, ki je objavilo obsežen prispevek o ženi drugega v vrsti za britanski prestol in ga naslovilo Katarina Velika, a namesto poklona, kot namiguje naslov, vrstice izražajo očiten odpor do kraljevih in ponujajo zgolj umazane laži, je završalo iz Kensingtonske palače.

Od tam je prišlo tudi zelo jezno pismo z zahtevo, da prispevek odstranijo s spletne strani tabloida, kar se po zadnjih podatkih še ni zgodilo. Prav tako ni jasno, ali Cambridgeeva zahtevata tudi odškodnino. Zakonca uredništvu med drugim očitata, da ju niso obvestili, da je v pripravi tako obsežni članek, a Tatler te navedbe ostro zanika in vztraja, da so dvor ne le obvestili, tudi prosili so za pomoč pri zbiranju podatkov in celo za fotografiranje vojvodinje za naslovno stran, a naj bi bile vse njihove prošnje vljudno zavrnjene.


Kakor koli že, škoda je storjena in Kate je užaljena. Pisanje jo namreč predstavlja kot ponižno kraljevo copato, ki bo storila vse, da se dokoplje do krone in odobravanja višjih kraljevih; pljuvajo po njenem odnosu z Meghan, s katero naj bi se sprla tik pred poroko v Windsorju, po njihovem je Kate povsem izčrpana, odkar sta se Sussexova odrekla nazivu, dotaknili so se njene domnevno presuhe postave in jo primerjali z Dianino bolehno podobo, kraljevo osebje naj bi bilo osorno do Katine sestre Pippe, navajajo, Carol Middleton naj bi zakoncema nenehno vsiljevala svoj okus pri notranjem oblikovanju, tašče pa naj bi se kot klop držal William.

Ta naj bi v Kate videl svojo mater, ne pa žene, so si še privoščili in si naprtili gnev dvora, s katerim so nedvomno zaprli vrata vsakršnemu prihodnjemu sodelovanju.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije