ŽALOSTNO

Kakšen šok, umrla pevka skupine Roxette

Po dolgi bolezni se je poslovila pevka, ki je pela uspešnice, kot je »It Must Have Been Love«.
Fotografija: Glas slavne pevke je za vedno utihnil. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Glas slavne pevke je za vedno utihnil. FOTO: Reuters

Švedska pevka Marie Fredriksson (61), najbolj znana kot ženska polovica dua Roxette, je umrla zaradi zapletov, ki so bili posledica tumorja na možganih, v ponedeljek zjutraj, je sporočil njen menedžer. Za seboj je pustila moža Mikaela Bolyosa in dva otroka, hčerko Inez Josefin (26) in sina Oscarja (23). Družina je sporočila, da bo pogreb potekal v ožjem družinskem krogu.

Glas slavne pevke je za vedno utihnil. FOTO: Reuters
Glas slavne pevke je za vedno utihnil. FOTO: Reuters
Marie in Per Gessle sta Roxette ustanovila leta 1986 in dosegla svetovno slavo z uspešnicami kot so It Must Have Been Love, Joyride, Listen To Your Heart in The Look.

Marie so tumor na možganih diagnosticirali leta 2002, potem ko je omedlela. Zdravniki so ji povedali, da ima le 20 odstotkov možnosti za preživetje, a je po dolgem zdravljenju okrevala. Sledili sta operacija in kemoterapija, po kateri je oslepela na eno oko in skoraj izgubila sluh, več mesecev po operaciji pa ni mogla govoriti. Z Gesslejem sta se ponovno združila leta 2011, ko sta odšla na turnejo, pred tem pa sta leta 2010  nastopila na poroki švedske prestolonaslednice, princese Victorie. Leta 2016 se je morala odpovedati koncertiranju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije