MICHAEL JORDAN

Jordanovim supergam se obeta rekord

Na prodaj prvi par, ki ga je Nike izdelal za košarkarja. Poznavalci jih ocenjujejo na 1,4 milijona.
Fotografija: Nosil jih je na svoji peti tekmi v ligi NBA. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Nosil jih je na svoji peti tekmi v ligi NBA. FOTO: Twitter

Michael Jordan se je upokojil pred skoraj dvema desetletjema, a ni nič manj priljubljen od najbolj vročih košarkarjev na parketu ta hip. Še več, tako rekoč vse, povezano z legendo, ki je večino kariere posvetil ekipi Chicago Bulls, gre na dražbah za med, zato je povsem upravičeno pričakovati, da bo par njegovih superg konec meseca postregel s še katerim rekordom.
 

Podpisal jih je in podaril


In ne le kateri koli par, na prodaj so namreč najstarejše Nikove superge, ki jih ima Jordan še shranjene: znameniti košarkar jih je prvič obul na svoji komaj peti tekmi v ligi NBA, bilo je daljnega 1. novembra 1984, ko se je njegov klub pomeril z ekipo Denver Nuggets in izgubil; Jordan je takrat prispeval 17 točk. Strokovnjaki jim pripisujejo izredno vrednost, ki bi lahko ob gorečih dražiteljih poletela v višave, ali bo končna cena presegla predvidenega 1,4 milijona, pa bo znano 24. oktobra, ko jih bo oboževalcem v Las Vegasu ponudila avkcijska hiša Sotheby's.

Superge so tudi prve, ki jih je športni velikan izdelal prav za Jordana, takrat novinca v profesionalni ligi. Dragoceni primerek modela air ships je po tekmi Jordan podpisal in podaril enemu od pobiralcev žog, ta pa jih je zdaj sklenil prodati.


In morda podreti kateri rekord, denimo tistega, ki ga je pred meseci postavil glasbenik Kanye West, ki je za poldrugi milijon evrov prodal superge nike air yeezy1. Gre za prvi model, ki ga je podjetje izdelalo v sodelovanju z glasbenikom, prvo osebnostjo, ki ni iz atletskih krogov. Zvezdnik jih je obul le nekaj mesecev po materini smrti, na podelitvi grammyjev leta 2008. West sicer nazadnje ni ostal zvest Niku, ampak je pozneje, zavoljo večjega dobička, prestopil k Adidasu.
Vsi spominki legendarnega košarkarja gredo za med. FOTO: John Kuntz/Reuters
Vsi spominki legendarnega košarkarja gredo za med. FOTO: John Kuntz/Reuters

Dobrega pol milijona pa je avgusta lani iztržil par nike air jordan 1s iz leta 1985. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas