WILL IN GRACE

Jezična gospodinja za vselej zaspala

Igralka Shelley Morrison je umrla v 84. letu starosti. Rosario je bila ena najbolj priljubljenih junakinj serije.
Fotografija: Priljubljena zasedba si je prislužila številne nagrade.
Odpri galerijo
Priljubljena zasedba si je prislužila številne nagrade.

Le kdo se ne spomni jezične in drzne Rosario Salazar, salvadorske hišne pomočnice, ki je grenila in obenem lajšala vsakdanjik drzne in lahkožive Karen Walker v nanizanki Will in Grace! Igralka Shelley Morrison je konec minulega tedna zapustila svet v 84. letu starosti, poklonili pa so se ji tudi člani priljubljene igralske zasedbe, v kateri je navduševala kar osem sezon.
 

Pri nadaljevanju ni sodelovala


Rosario je prvič nastopila v zadnji epizodi osme sezone, scenaristi pa je sprva sploh niso vključili v nadaljevanje, toda junakinja se je takoj izkazala za zelo priljubljeno, zato je postala stalna članica ekipe.
Priljubljena zasedba si je prislužila številne nagrade.
Priljubljena zasedba si je prislužila številne nagrade.

Njeni glasni prepiri in izmenjevanje zmerljivk z delodajalko Karen Walker, ki jo odlično upodablja Megan Mullally, si po mnenju številnih kritikov zaslužijo posebno nagrado, obenem pa je ganljivo tesno prijateljstvo med junakinjama, ki z leti čedalje bolj spoznavata, da se pravzaprav lahko resnično opreta le druga na drugo in si pomagata tudi iz najhujših življenjskih stisk. Debra Messing (Grace Adler), Eric McCormack (Will Truman), Mullallyjeva in Sean Hayes (Jack McFarland) so se po žalostni novici poklonili priljubljeni igralki, ki je sicer v dolgoletni karieri nastopila v še nekaterih serijah, a se je v zgodovino televizijskih uspešnic zapisala prav z Rosario, ki je bila tudi njena najljubša junakinja.


»Hvala ti za prijateljstvo, Shell. V življenju si dosegla toliko čudovitih stvari, neznansko te bomo pogrešali,« je povedala Mullallyjeva, Messingova pa je pristavila, da se bodo Shelley vedno spominjali kot ljube Rosie.
Nanizanka Will in Grace se je osem sezon, od 1998. do 2006., redno uvrščala med najbolj gledane televizijske vsebine, mnogi pa so se ji klanjali predvsem zaradi nadvse odprtega in sproščenega odnosa do skupnosti LGBT.

Kot je povedal nekdanji podpredsednik ZDA Joe Biden, je serija do izboljšanja položaja istospolnih v družbi pomagala bolj kakor katera koli resna politična ali druga kampanja. Pa ne le s pomembno družbeno noto, nanizanka je navdušila tudi z izvirnostjo in humorjem, med dolgoletnim predvajanjem pa si je prislužila kar 83 nominacij za emmyja in 15 nagrad tudi osvojila. Zanimivo, za zlati globus je bila nominirana več kot tridesetkrat, a priznanja ni osvojila niti enkrat.


Leta 2016 so se ustvarjalci odzvali na pozive oboževalcev in sklenili posneti novih 12 epizod; Morrisonova je zavrnila bajno ponudbo, saj je želela uživati v mirni jeseni življenja z možem, pisateljem Walterjem Dominguezom, zato so scenaristi Rosario pokončali in eno od epizod namenili spominski slovesnosti. Po izjemno dobrem odzivu na novo sezono so posneli še dve, enajsta in domnevno resnično zadnja se je na NBC predstavila konec oktobra. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije