PREKLETSTVO DRUŽINE

Prekletstvo Kennedyjevih: bila sta v izolaciji, vzel ju je zaliv

Zgodilo se je med plovbo s kanujem.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Guverner Marylanda Larry Hogan je sporočil, da so začeli iskalno akcijo, v kateri iščejo člana slavne družine Kennedy. Pogrešajo vnukinjo nekdanjega pravosodnega ministra ZDA in predsednikovega brata Roberta Kennedyja Maeve Townsend in njenega sina Gideona, ki ju je s kajakom odneslo v Atlantik.

Hogan je dejal, da sta se odpravila s kanujem v zaliv Chesapeake, a se nista vrnila. Hogan je v petek pojasnil, da se iskalna akcija nadaljuje, vendar je vseeno izrazil iskreno sožalje nekdanji podguvernerki Marylanda Kathleen Kennedy Townsend, ki je mama oziroma babica pogrešanih.

Njen mož David McKean dodaja, da so bili v samoizolaciji v zalivu Chesapeake. »Potem ko sta Gideon in Maeve igrala kickball v bližini majhnega plitkega zaliva za hišo, je žoga padla v vodo. S kanujem sta se odpravila po njo, a sta ju je veter in plima nekako odnesla na odprto morje. Pol ure kasneje ju je opazil nekdo s celine, ki ju je videl daleč od obale in poklical policijo. Potem ju nihče več ni videl. Policija je našla njun kanu.«



Robert Kennedy je bil brat predsednika ZDA Johna F. Kennedyja, ki je bil ubit leta 1963 med obiskom Teksasa. Robert Kennedy je bil ubit pet let kasneje v Kaliforniji, ko se je potegoval za predsedniško nominacijo demokratske stranke.

Obalna straža je sporočila, da so v 26 urah prečesali 5.887 kilometrov po zraku, morju in kopnem, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije