PRVA DAMA SPLETA

Influencerka z najvišjega vrha

Objavljeno 25. februar 2019 16.11 | Posodobljeno 25. februar 2019 16.11 | Piše: M. R.

Kar nekdanja prva dama Michelle Obama obleče, obuje ali zaužije, se v hipu spremeni v zelo iskane artikle ne le v ZDA.

Tudi ležerni stil ji ni tuj.
»Vselej sem se dobro zavedala, da je vsaka moja izbira, katero obleko bom nosila, pomenila neke vrste politično izbiro,« je priznala nekdanja prva ameriška dama Michelle Obama. Zadnje tedne je precej zaposlena s predstavitvami svoje superuspešne knjige spominov Postati (Becoming), ki je na prvem mestu najbolj prodajanih knjig ne le v ZDA, temveč tudi po številnih drugih državah sveta. Doslej so jo prevedli že v več kot dvajset jezikov.

Prepozna mlade talente

Tudi zaradi omenjenega stavka se je Obamova v modno zgodovino zapisala kot prva žena ameriškega predsednika, ki je v svojo garderobo uvrstila tudi oblačila nizkocenovnih znamk, kar je bilo seveda politično sporočilo, da smo ljudje enaki, ne glede na to, kakšen je naš družbeni status. Za naslovnico svoje knjige se je fotografirala v preprosti beli majici, ki so jo lahko privoščijo tudi vsi kupci njene uspešnice. Becoming pa ni zgolj knjiga, temveč je enako naslovljena tudi serija cenovno dostopnih oblačil za prosti čas, skodelic in modnih dodatkov, ki se odlično prodaja. Bela majica s kratkimi rokavi, v kateri je Michelle Obama na fotografiji na naslovnici knjige, je na voljo že za 35 dolarjev (dobrih 30 evrov).
Knjiga, ki ruši rekorde
Knjiga spominov Postati (Becoming), v kateri piše o rasizmu v javnem življenju, zakonu z Barackom Obamo in svojih izkušnjah prve dame afroameriškega rodu, se izjemno dobro prodaja in ruši rekorde v kategoriji spominov javnih oseb. Založba Penguin je za avtorske pravice menda plačala prek 60 milijonov dolarjev, vendar je bilo očitno vredno, saj so že v prvem tednu prodali 1,4 milijona izvodov.

Vpadljive obleke v živih barvah, potiskane z vzorci, pod katere je podpisan kateri izmed ameriških modnih oblikovalcev, so seveda tudi sestavni del garderobe nekdanje prve dame ZDA. Za inavguracijski ples je izbrala obleko mladega ameriškega kreatorja Jasona Wuja, rojenega na Tajvanu, ki je zatem hitro zaslovel. Za mlade oblikovalce, kot so na primer Wu, Brandon Maxwell, Isabel Toledo, Maria Pinto in številni drugi, so ljudje prvič slišali šele, ko je začela Michelle Obama nositi njihove obleke. Tudi za zadnji predsedniški govor svojega moža je nosila Wujevo temno modro obleko kroja A. Da pa ji niso tuje niti drage kreacije prestižnih modnih hiš, je pokazala med pogovorom s ​Sarah Jessico Parker, ko se je na odru newyorške dvorane, kjer je predstavljala svojo knjigo, pojavila v rumeni kreaciji prestižne modne hiše Balenciaga. Kreativni direktor pri Balenciagi Demna Gvasalia pa je bil med tistimi kreatorji, ki jih je med prvimi opazila in seveda tudi nosila Michelle Obama. 
evrov stane bela majica s kratkimi rokavi, v kateri je Michelle Obama na fotografiji na naslovnici knjige.
Deli s prijatelji