SMRT IGRALCA

Igralski svet žaluje: umrl zvezdnik, ki je zaigral tudi ob Madonni

Za film V vročici noči Spika Leeja je bil tudi nominiran za oskarja.
Fotografija: Igralski svet žaluje. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Igralski svet žaluje. FOTO: Getty Images/istockphoto

V 87. letu je po kratki bolezni umrl ameriški igralec Danny Aiello. Aiello je bil najbolj znan po vlogi v Botru 2 v režiji Francisa Forda Coppole in po vlogi v filmu V vročici noči Spika Leeja, za katero je bil tudi nominiran za oskarja za stransko vlogo. Med drugim je igral Madonninega očeta v glasbenem videu Papa Don't Preach

»Z globoko žalostjo sporočamo, da je ponoči zaradi posledic kratke bolezni preminil Danny Aiello, ljubljeni mož, oče, dedek, igralec in glasbenik,« je sporočilo družine britanskemu BBC predala igralčeva agentka Jennifer De Chiara. Družina je zaprosila za spoštovanje zasebnosti v tem zanje težkem času in dodala, da bodo podrobnosti glede pogreba sporočili v prihodnje.
V Botru 2 je Aiello odigral manjšo vlogo gangsterja Tonyja Rosata, ki pa je postala kultna zaradi njegove izjave: »Michael Corleone vas pozdravlja!« ki jo izreče, preden začne dušiti tekmeca svojega nadrejenega Franka Pentangelija.

Preboj na filmsko sceno je Aiellu sicer uspel v začetku 70. let z bejzbolsko dramo Bang the Drum Slowly (Bobnaj počasi) v režiji Johna D. Hancocka, v kateri je igral tudi Robert De Niro. Ob De Niru je nastopil tudi v filmu Bilo je nekoč v Ameriki Sergia Leoneja, zaigral pa je tudi v Škrlatni roži Kaira v režiji Woodyja Allena. Med njegovimi zadnjimi vlogami je tista iz filma Mala Italija režiserja Donalda Petrieja

Igralski kolegi so se že poklonili spominu na Aiella na spletnih omrežjih. Soigralec iz filma Popolna bojna oprema (Full Metal JacketMatthew Modine je poudaril njegovo ljubečo plat, talent in modrost, igralka Mia Farrow pa je zapisala, da je bil čudovita oseba. Razen v filmih je nastopal tudi na Broadwayu, bil pa je tudi glasbenik. Izdal je več studijskih albumov, med njimi Live from Atlantic City leta 2008.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije