TRAGEDIJA

Igralčev sin zabodel mamo

Televizijski Tarzan na mah izgubil ženo in sina. Cameron Ely umrl pod policijskimi streli.
Fotografija: Zaslovel je kot televizijski Tarzan.
Odpri galerijo
Zaslovel je kot televizijski Tarzan.

Pred pol stoletja je ameriški igralec Ron Ely z mišičastim telesom kraljeval džungli v televizijski seriji Tarzan, zdaj pa je ostareli igralec postal eden osrednjih likov v resnični drami s primesmi trilerja. "Moj oče je poskušal napasti mojo mamo!" je igralčev 30-letni sin Cameron v torek zvečer poklical nujno telefonsko številko in odložil. A ko so z nujne telefonske številke poklicali nazaj, se je oglasil starejši možakar, menda brez sape in v joku; potrdil je napad, a pri tem s prstom pokazal na svojega sina. Ta naj bi večkrat zabodel igralčevo ženo in svojo mamo, nekdanjo miss Floride, Valerie Lundeen, nato pa, je sprva sporočil pretreseni zvezdnik, pobegnil s posestva staršev. Ko je policija pridrvela pred Elyjev dom, je na tleh našla mrtvo Valerie, Camerona pa so izsledili v bližini hiše. Ker je resno ogrožal druge, so segli po strelnem orožju. Na koncu so tako z zvezdnikovega posestva odpeljali dve trupli.

Še na začetku tedna je Ely imel ženo, s katero sta se zaobljubila pred 35 leti, in tri otroke, ki so so se rodili iz njune ljubezni, hčerki Kirsten in Kaitland ter sina Camerona. V torek pa ga je zadela dvojna žalost ob izgubi ljubljene in sina.

Kaj je privedlo do krvavega družinskega obračuna, ni jasno. Očitno je med Valerie in njenim sinom pošteno počilo, saj se je Cameron nad mater spravil z nožem, jo večkrat zabodel, nato pa poklical reševalce ter poskusil krivdo za materino nasilno smrt prevaliti na ostarelega in že precej onemoglega 81-letnega očeta. "Sprva smo želeli zagotoviti varnost vseh drugih," je povedal eden od policistov, ki so se odzvali na klic v sili in po prihodu našli mrtvo Valerie. Ron je bil menda nepoškodovan v hiši, v bližini pa so opazili Camerona, ki se je oborožen skrival. Ko so ga stisnili v kot, je menda segel po pištoli, zato so ga možje v modrem ustrelili. "Za zdaj še ne vemo, koliko strelov je bilo izstreljenih. V streljanje je bilo vpletenih več policistov, na srečo so jo vsi odnesli živi in zdravi," je dejal predstavnik policije. Mamo in sina so odpeljali v mrtvašnico, Rona pa na pregled v bolnišnico.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije