EMMY

Igra prestolov spet najboljša

Podelitev televizijskih nagrad v znamenju britanske črne komedije Fleabag. Veliki favorit je bila letos največkrat nominirana serija Igra prestolov.
Fotografija: Naj dramska serija je bila pričakovano Igra prestolov.
Odpri galerijo
Naj dramska serija je bila pričakovano Igra prestolov.

Letošnja 71. podelitev televizijskih nagrad emmy v gledališču Microsoft Theater v Los Angelesu je bila v znamenju osme sezone serije Igra prestolov, ki je bila morda največji favorit, saj je imela kar 32 nominacij (s tem je postala največkrat nominirana sezona v zgodovini televizijskih nagrad), a je prireditev pustila malce grenak priokus, saj je dobila le dva kipca v glavnih kategorijah (in še deset v tehničnih).
...
...

Serija televizije HBO, ki temelji na knjižni predlogi Georgea R. R. Martina, je bila kljub temu že četrtič razglašena za najboljšo dramsko serijo, slavila pa je tudi v kategoriji najboljši stranski igralec, nagrado je odnesel Peter Dinklage za vlogo Tyriona Lannisterja, to je že njegov četrti kipec za naj stransko moško vlogo v dramski seriji. Zadnja sezona serije Igra prestolov je sicer razburila oboževalce, kar 1,6 milijona jih je podpisalo peticijo za ponovno snemanje, deset članov igralske ekipe, ki so prejeli nominacije, pa je bilo deležnih ovacij, ko so se povzpeli na oder.
 

Tudi letos brez voditelja


Letošnje presenečenje je bila britanska črna komedija Fleabag: razglašena je bila za najboljšo komično serijo, na nedeljski podelitvi je pobrala še nagrado za režijo, Phoebe Waller-Bridge je odnesla kipec za najboljšo žensko glavno vlogo, serija je bila nagrajena tudi za naj scenarij. V kategoriji drama je bil za glavno moško vlogo nagrajen Billy Porter za vlogo v seriji Pose, za glavno žensko vlogo v tej kategoriji je bila nagrajena Jodie Comer (Ubij Eve).

V kategoriji komedija je za glavno moško vlogo zlati kipec prejel Bill Harder (Barry), v kategoriji drama je bila za žensko stransko vlogo nagrajena Julia Garner (Ozark), v kategoriji komedija pa sta bila za stranski vlogi nagrajena Tony Shalhoub in Alex Borstein (Čudovita gospa Maisel). Po pričakovanjih je v kategoriji mini serija slavil Černobil televizije HBO, serija je pobrala tudi nagrado za naj scenarij med miniserijami. V omenjeni kategoriji je bil za glavno moško vlogo nagrajen Jharrel Jerome (When They See Us), za glavno žensko Michelle Williams (Fosse/Verdon), nagradi za stransko vlogo v tej kategoriji sta prejela Ben Whishaw (A Very English Scandal) in Patricia Arquette (Zločin). Med resničnostnimi šovi je slavil RuPaul’s Drag Race, kipec za naj pogovorno oddajo je odnesel Last Week Tonight With John Oliver, naj šov s skeči je Saturday Night Live.


Niti letošnja podelitev televizijskih nagrad ni imela voditelja, zadnjikrat je ta prireditev povezoval leta 2003.
Zvezde so začele v gledališče po rdeči preprogi prihajati že popoldne, hollywoodskega glamurja ni manjkalo, kot običajno so bile vse oči uprte v slavne dame, ki so se potrudile, da bi našle popolno modno kombinacijo, in kritiki so si bili enotni: čista petica! Ameriška pevka in igralka, 23-letna Zendaya, je pokazala popolne noge v smaragdno zeleni kreaciji, z malce divjim videzom je presenetila 46-letna Jenny McCarthy, ki je svetlo modro asimetrično obleko kombinirala s črnim rockerskim trakom in čevlji, 32-letna Angležinja Emilia Clark je izbrala seksapilno kreacijo z dekoltejem do popka ... 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije