PRODAJA

Hiša Julie Child išče kupca

Washingtonski dom sta s Paulom kupila dve leti po poroki. Po vrnitvi iz Pariza je tam v kuhanju urila sosede.
Fotografija: V tej hiši sta Childova živela le nekaj let po vrnitvi iz Pariza.
Odpri galerijo
V tej hiši sta Childova živela le nekaj let po vrnitvi iz Pariza.

V njem ni preživela veliko časa, a je bil njen prvi dom in, kar je najpomembneje, v njem je prva kuhinja, v kateri je Julia Child svoje kuharske mojstrovine delila z drugimi. V Georgetownu v Washingtonu je na prodaj hiša znamenite kuharice in njenega moža Paula, in sicer za 3,1 milijona evrov.

Štedilnik vzela s seboj

Nepremičnina nosi letnico 1870 in je bila najprej v lasti tesarja Edgarja Murphyja. Julia in Paul sta leta 1946 dahnila usodni da in se dve leti pozneje preselila v očarljivo rumeno hišo v družinski soseski, a sta jo kmalu zatem mahnila v Pariz, kjer je Paul služboval vrsto let.

Legendarna kuhinja je v muzeju Smithsonian. FOTOGRAFIJI: Twitter
Legendarna kuhinja je v muzeju Smithsonian. FOTOGRAFIJI: Twitter

Tam se je, kot vemo, začela tudi kulinarična epopeja Childove, ki se je odločila za šolanje na elitni Le Cordon Bleu, pozneje pa začela ustvarjati tudi slovito kuharico: francoska gastronomija je v sodelovanju s Simone Beck in Louisette Bertholle končno postala dostopna tudi v kuhinji nespretnim Američankam.

Prvi izid je doživela leta 1961, od takrat pa se ponatisi še kar vrstijo. Vrnimo se v leto 1956, ko sta se Childova po francoski misiji vrnila v ZDA, Julia pa je, medtem ko je s soavtoricama in založbami še vedno usklajevala končno podobo knjige, v domači kuhinji, ki jo je okrepila tudi s plinskim litoželeznim štedilnikom, v kulinaričnih mojstrovinah urila sosede in prijateljice.

Že tri leta pozneje sta se zakonca preselila v Cambridge v zvezni državi Massachusetts (in znameniti štedilnik vzela s seboj), washingtonski dom pa prodala. Nepremičnina je od takrat zamenjala več lastnikov, a zavoljo slave Childove, ki je po izidu knjige kmalu postala televizijska zvezdnica, so prav vsi radodarno vlagali v kuhinjo, ki je vse do danes ostala srce prikupnega doma. Ta ponuja še tri spalnice, dnevni prostor in štiri kopalnice ter prostorno teraso.

Na vrednost nepremičnine, ki je v zadnjem desetletju občutno poskočila, je nedvomno vplival tudi film Julie & Julia, v katerem sta 2009. nastopili Meryl Streep in Amy Adams. Julia Child je umrla leta 2004, le dva dneva pred svojim 92. rojstnim dnem, kuhinjo (s štedilnikom vred), v kateri je snemala tudi uspešne oddaje, pa je 2001. podarila muzeju Smithsonian. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije