»KOT V ŽIVALSKEM VRTU«

Harry zadal novi udarec kraljici, posebej prizadel očeta

Charles ga je vzgajal tako, kot sta njega njegova starša. Hoče prekiniti krog genetske bolečine, kot ga je poimenoval.
Fotografija: Harry pravi, da mu je Meghan odprla oči, ko mu je dejala, da ni nujno, da je princ, in da obstaja tudi drugačno življenje. FOTO: Henry Nicholls, Reuters
Odpri galerijo
Harry pravi, da mu je Meghan odprla oči, ko mu je dejala, da ni nujno, da je princ, in da obstaja tudi drugačno življenje. FOTO: Henry Nicholls, Reuters

Kot da eksplozivni intervju z Oprah Winfrey, v katerem sta britanski princ Harry in njegova žena Meghan Markle britansko kraljevo družino med drugim obtožila rasizma, še ni bil dovolj, je Harry ponovno spregovoril za medije.

image_alt
Kraljica prekinila tradicijo, da ne bi osramotila princa Harryja


Svojo dušo je rdečelasi princ tokrat odprl igralcu Daxu Shepardu. V uro in pol dolgem pogovoru je med drugim primerjal svoje življenje v kraljevi družini s filmom Trumanov šov ali pa z živalmi, ki so na ogled v živalskih vrtovih. Razkril je, da je hotel iz kraljeve družine odkorakati že pred leti, v svojih 20. letih, zaradi tega, kar je Firma (tako številni pravijo kraljevi družini) naredila njegovi mami Diani. »Kako naj se ustalim, imam družino in ženo, ko pa vem, da se bo to ponovno zgodilo? Vem, kaj se je dogajalo za zidovi. Videl sem poslovni model, vem, kako delujejo, in ne želim biti del tega,« je dejal. Meghan ga je spodbudila, da je poiskal profesionalno pomoč, saj je videla, da je jezen zaradi svojega življenja.

image_alt
Znano, kaj sta govorila Harry in William po pogrebu


Harry ni prizanašal kraljevi družini, posebej pa je lahko prizadet njegov oče Charles. Dejal je, da se je v Kalifornijo preselil, da bi njegova družina prekinila krog bolečine, ki jo je prestajal kot član kraljeve družine ter da je to moral narediti zaradi svojih otrok. Namignil je, da je Charles, ki bo nekega dne na prestolu nasledil svojo mamo Elizabeto II., trpel v otroštvu zaradi vzgoje kraljice in njenega pred tedni preminulega moža princa Filipa. Charles pa se je nato do Harryja obnašal enako, kot sta se njegova starša do njega, kar je poimenoval genetska bolečina. Številni kraljevi avtorji so v preteklosti že pisali, da naj bi Charles, ki je bil zelo občutljiv otrok, trpel zaradi pomanjkanja ljubezni in svojega strogega očeta. Harry hoče ta krog zavoljo svojih otrok – sina Archieja in deklice, ki je še na poti – prekiniti, je zatrdil.

image_alt
S Harryjem se nista upala sestati ločeno


Svoje mladostniške dni, ko se je zaradi divjih zabav večkrat znašel v težavah, je Harry pripisal travmi iz otroštva. Priznal je, da se je rodil v svet številnih privilegijev, da pa mu življenje v Los Angelesu bolj odgovarja, saj se počuti nekoliko svobodnejšega.

image_alt
Resnica o princih Williamu in Harryju


Harryjeva nova razkritja o tem, kako težko mu je bilo kot članu kraljeve družine, prihajajo v javnost le nekaj tednov za tem, ko je njegova babica, kraljica Elizabeta II., po 72 letih zakona pokopala svojega moža. Harry je prišel na pogreb, medtem ko je noseča Meghan ostala v Kaliforniji z njunim prvorojencem Archiejem. Po pogrebu, ki je potekal v skladu s protikoronskimi ukrepi, so kamere ujele Harryja, ko je spregovoril nekaj besed s svojim bratom Williamom. Po pogrebu naj bi Harry približno dve uri govoril tako z bratom kot očetom, a pogovor zaradi pomanjkanja zaupanja ni prinesel preboja v napetih odnosih. Intervju z Oprah Winfrey, ki je močno zamajal monarhijo, je razkril, da sta Harry in Meghan pripravljena razkriti marsikatero podrobnost iz življenja modrokrvnežev, kar predvsem pri Charlesu ne vzbuja veliko zaupanja.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas