CAROLE MIDDLETON

Govori se, da je hčer naučila, kako zapeljati princa: koliko danes zasluži mama Kate Middleton in kje živi?

Carole Middleton je javnosti najbolj znana kot Katina mati in tašča bodočega britanskega kralja, a je veliko več kot to.
Fotografija: Carole in Michael Middleton. FOTO: Toby Melville, Reuters
Odpri galerijo
Carole in Michael Middleton. FOTO: Toby Melville, Reuters

Da življenje res piše zanimive zgodbe, se je pokazalo tudi na primeru Carole Middleton, matere Pippe, Kate in Jamesa ter lastnice podjetja Party Pieces. Čeprav danes živi na visoki nogi in je redna gostja različnih dogodkov, ki jih organizira kraljeva družina, ji življenje ni bilo vedno tako naklonjeno.

Od težkih začetkov do poslovne ideje za milijon

Leta 2018 je v intervjuju, ki ga je dala za The Telegraph, razkrila, da je nekaj časa preživela v nekakšnem otroškem domu, ki ga je vlada zgradila za delavski razred, saj si njeni starši niso mogli privoščiti, da bi jo poslali na univerzo. Po končani šoli se je pri 16 letih zaposlila v letalskem podjetju BOAC, ki ga je kasneje kupil British Airways, in delala kot stevardesa. Takrat je bila to res glamurozna služba in odločila se je, da jo bo izkoristila. Že takrat je tudi ugotovila, da ima žilico za podjetništvo, zato si je zastavila cilje v tej smeri. Po zaslugi svoje službe je spoznala tudi svojega bodočega moža Michaela Middletona, in čeprav si je na vso moč želela pobegniti iz tega okolja, sta sprva živela v industrijskem območju nedaleč od letališča Heathrow, nato pa le našla dom na podeželju, kamor sta se preselila s svojimi otroki.

Kaj si želi početi, je Carole spoznala malo pred petim rojstnim dnevom Kate. Med iskanjem dekoracij za njeno rojstnodnevno zabavo je namreč ugotovila, da ni na voljo tistega, kar si je želela, zato se je odločila, da bo ustanovila družinsko podjetje, ki se bo ukvarjalo prav s tem: strankam bodo na voljo vsi potrebni materiali za zabave in rojstne dneve. In tako se je rodilo podjetje Party Pieces. »Ugotovila sem, da je na trgu luknja, da ni potrebnih stvari za prirejanje raznih zabav, ki ne bi bile predrage in bi bile videti dobro. Zato sem se odločila, da jih oblikujem sama,« je nekoč povedala za Daily Mail.

Na začetku je delala v svoji kuhinji in izdelovala vse, kar je potrebovala za zabave, posel pa je zaživel šele, ko je začela oglaševati v otroških revijah. Leta 1992 je svoje izdelke začela prodajati preko spleta, kar se je izkazalo za več kot dobro odločitev, saj je podjetje začelo hitro rasti. Več kot tri desetletja kasneje je premoženje Carole Middleton ocenjeno na okoli 67 milijonov evrov. Samo njeno podjetje je vredno okoli 40 milijonov evrov.

Družina vedno na prvem mestu

Kljub uspešni poslovni poti pa se Carole nikoli ni odrekla družini, ki je bila vedno na prvem mestu. Že na začetku se je odločila, da bo svojim otrokom privoščila več, kot je imela sama. Carole in njen mož sta dovolj premožna, da  sta vse tri otroke šolala na prestižnem Marlborough Collegeu, kjer šolnina za letnik stane okoli 37.000 evrov (tja je hodila tudi hči princa Andrewa, princesa Eugenie). Kate se je nato vpisala na univerzo St. Andrews, kjer je spoznala svojega bodočega moža, princa Williama.

In prav zaradi hčerkine poroke z bodočim britanskim kraljem sta morala zakonca Middleton prodati posestvo Oak Acre – ni jima več zagotavljalo dovolj zasebnosti. Leto dni po kraljevi poroki sta tako kupila posest v bližini kraljevega para, kjer živita še danes.

image_alt
Razkrit trik Kate Middleton, s katerim je obdržala Williama: vedno je vedela, kako se mora odzvati

image_alt
Brat Kate Middleton spet osramotil družino: osmešil je pravnukinjo kraljice Elizabete II.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas